Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

La Révolution is de nieuwe sensatie op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Nee, de Franse serie La Revolution heeft bijna niets met de Franse revolutie te maken. Het is een horror/thrillerserie met vampieren! En hij valt in de smaak. 

De serie speelt zich in dezelfde periode af als de revolutie maar daarna houden de gelijkenissen wel zo'n beetje op. De openingsscène is er meteen al eentje om niet licht te vergeten.

Afgehakt hoofd

Een paard besmeurd met bloed rijdt door de koude, stille straten van Parijs. Een jonge, vrouwelijke strijder stapt af en hakt het hoofd af van een man die probeert te ontsnappen. Het bloed spuit uit zijn nek. Na de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty door een extremistische moslim is dat misschien niet zo'n fijn beeld, maar in dit geval gaat het gelukkig om fictie. 

Blauw bloed

Wat is er aan de hand in La Révolution? Joseph Ignace Guillotin, de uitvinder van de guillotine onderzoekt in 1787 een stel mysterieuze moorden. Hij ontdekt dat er zoiets bestaan als 'blauw bloed', een virus dat zich verspreid onder aristocraten. Het resultaat is dat de geïnfecteerde elite arme mensen aanvalt en zo een al eerder genoemde revolutie veroorzaakt door de gewone man. 

En deze eigentijdse serie slaat aan. 

Wat vond jij dit jaar de absoluut beste serie? Doe mee met de Guidinc. Streaming Video Awards.

Stem hier!

La Revolution

historisch | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie