Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

La Casa de Papel krijgt een Koreaanse versie

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Op 3 september staat het vijfde en laatste seizoen van La Casa de Papel op Netflix. De Koreanen hadden ook wel zin in zo'n spannende serie en gaan een eigen versie maken.

Koreaanse series, oftewel K-Drama, wordt steeds populairder. Veel daarvan zijn op Netflix te zien en Netflix gaat nu ook een Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel uit z'n mouw schudden. En dat gaat er ongeveer zo uitzien:

De acteurs houden wel de steden als schuilnamen, maar het is even wennen. De opnamen van de Koreaanse versie begint binnenkort dus dan kunnen we verwachten dat de serie ongeveer over een jaar op Netflix staat. 

Hoe zit het met de Spaanse versie?

Die staat dus op 3 september op Netflix en het belooft behoorlijk heftig te gaan worden.

65 miljoen kijkers

Het vierde seizoen van La Casa de Papel trok 65 miljoen kijkers en daarmee is het een van de absolute toppers op Netflix en de meest bekeken niet-Engels gesproken serie. Dat vierde seizoen verscheen in april 2020 dus het is hoog tijd voor deel 5. Daarna is het ook meteen over met de pret want seizoen 5 wordt de finale. 

Waarom stopt La Casa de Papel?

De belangrijkste reden voor het einde van La Casa de Papel is dat de acteurs in de serie steeds populairder worden en dat het daarom steeds moeilijker is om de hele bende bij elkaar te krijgen. Maker Alex Pina zegt wel dat een spin-off met een of meerdere van de personages heel goed mogelijk is. 

Nieuwe acteurs

We gaan sowieso drie nieuwe gezichten zien in het vijfde seizoen. Miguel Ángel Silvestre (foto), o.a. bekend van Sky Rojo, gaat waarschijnlijk de slechterik spelen. Patrick Criado en José Manuel Seda zijn ook toegevoegd aan de cast. 

Wat gaat er gebeuren in seizoen 5?

Lisbon werd op het einde van seizoen 4 herenigd met haar mede-bendeleden en inspecteur Alicia ontdekte de schuilplaats van de Professor. Ze zette hem prompt een pistool tegen z'n hoofd en het is maar de vraag of hij het er levend van afbrengt. Of doet Alicia gewoon mee met de roof? Dat kan natuurlijk ook nog. 

In de bank beginnen de bendeleden aan hun ontsnapping. Mocht dat lukken, dan is het de vraag of ze ooit nog een normaal leven kunnen hebben. Je zou denken dat dat heel lastig gaat worden omdat hun identiteit bekend is. Maar omdat Alex Pina vertelde dat het in seizoen 5 'totale oorlog' wordt, kan het ook zo zijn dat het een enorm bloedbad wordt. 

En dan hebben we ook nog het geval Berlin die in seizoen 2 aan zijn einde kwam maar toch terugkomt in het laatste seizoen. Er valt dus nog een hoop te vertellen in de laatste 10 afleveringen. 

Wanneer staat La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix?

Op 3 september staan de eerste vijf afleveringen van seizoen 5 online, op 3 december de laatste vijf. Kan je niet zolang wachten? Check hier dan meer Spaanse pareltjes op Netflix.

Sky Rojo

De makers van La Casa de Papel hadden nog wat tijd over en maakten een nieuwe veelbelovende actieserie. Sky Rojo wordt beschreven als een pure adrenalineshot. De afleveringen van Sky Rojo duren slechts 25 minuten dus dat kijkt lekker vlot weg. De serie krijgt sowieso twee seizoenen van ieder acht afleveringen en gaat over drie vrouwen op zoek naar de vrijheid. Lees hier onze recensie!

Lees ook: Sky Rojo seizoen 2 deze zomer al op Netflix