Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Geen idee welke Koreaanse serie je moet kijken? Netflix heeft een handige tool

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na het succes van Koreaanse producties als Squid Game en Physical 100, overstelpt Netflix ons deze zomer met romantiek uit Zuid-Korea. Maar hoe weet je welke serie iets voor jou is?

Deze zomer komen See You in My 19th Life, King the Land (beiden nu al te zien), Behind Your Touch (vanaf 12 augustus), Destined With You (vanaf 16 augustus), A Time Called You en Doona! (beiden later dit jaar) uit op Netflix. 

See You in My 19th Life

See You in My 19th Life gaat over Ban Ji-eum die oneindig vaak kan reïncarneren. Als jong meisje valt ze in haar 18e leven voor een attente buurjongen. In haar 19e leven probeert ze hem terug te vinden, maar ontdekt ze dat hij een kille man is geworden die mensen graag op afstand houdt. Kan liefde over verschillende mensenlevens zegevieren?

In King of the Land houdt een rijke erfgenaam niet van mensen die niet het achterste van hun tong laten zien, totdat hij een meisje ontmoet wier werk het is mensen tevreden te houden. En dat binnen zijn familiebedrijf. Hij mag haar vanaf het begin niet en schrijft haar af als iemand die zich verbergt achter haar lach. Voormalige K-Pop idolen Jun-ho Yoona spelen de hoofdrollen. 

In Behind Your Touch blijkt een dierenarts in een klein stadje een zeer vreemde gave te hebben. Wanneer ze de kont van een mens of dier aanraakt, ziet ze het verleden van de persoon of het dier in kwestie. Wanneer ze een detective overtuigt van haar gave, werken ze samen om de misdaden in de buurt op te lossen. 

In Destined With You wordt een succesvolle advocaat achtervolgd door een familievloek. De vrouw die de vloek kan verbreken, is een ogenschijnlijk gewone ambtenaar. 

Destined With You
Destined With You

In A Time Called You reist een vrouw terug in de tijd naar 1998. Ze ontmoet een man die een enorme gelijkenis vertoont met haar overleden vriend. 

A Time Called You
A Time Called You

Doona! gaat over een student die samenwoont een voormalig K-Pop ster. De relatie begint nogal stroef maar wordt langzaam romantisch. De vraag is of hun prille liefde de druk van de roem kan weerstaan. 

K-Romance

Omdat alles wat uit Zuid-Korea komt een bijnaam heeft, heten romantische series uit Korea K-Romance. En als je geen idee hebt welke deze reeksen bij je past, kun je misschien iets met het volgende schema. 

Schema
Schema