Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het wie, wat, waar en waarom van Kitz, de nieuwe Duitse Netflix-serie

Series | 24 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een wintersportvakantie is dit jaar wat lastig. Gelukkig kun je ook gewoon thuisblijven en Kitz bingen. Deze nieuwe Duitse serie op Netflix speelt in het wintersportgebied Kitzbühel in de Alpen, waar Duitse jongeren graag uit de band springen. De lokale serveerster Lisi heeft er een speciale missie. Dit wil je weten over Kitz en de jonge acteurs in dit thrillerdrama.

Waar speelt Kitz?

Kitzbühel is een oud plaatsje in de streek Tirol in Oostenrijk, dat nog stamt uit de middeleeuwen. Maar de tijd heeft in Kitzbühel niet stilgestaan: door de populariteit van de wintersport is het uitgegroeid tot een populaire bestemming voor skiërs en worden er jaarlijks wereldkampioenschappen georganiseerd. Ook minder professionele wintersporters weten Kitzbühel te vinden. Vooral onder jongeren uit het zuiden van Duitsland is het dé plek om je in de kerstvakantie te bezuipen en uit je dak te gaan.

De cast van Kitz

Wat is het verhaal van Kitz?

Een van die Duitse jongeren is de rijke Vanessa, een succesvol Instagrammodel en influencer. Ze heeft Kitzbühel gekozen om op oudejaarsavond het feest van het jaar te organiseren. Vanessa komt met een heel gevolg van vrienden en vriendinnen die hopen dat haar online roem ook een beetje op hen afstraalt. De lokale serveerster Lisi heeft een heel andere reden om dicht bij Vanessa te willen zijn. 

Vorig jaar is Lisi's tweelingbroer Joseph, die verliefd was op Vanessa, door een ongeluk omgekomen. Zijn dood lijkt Vanessa koud te laten, en Lisi gelooft daarom ook niet dat er sprake was van een ongeluk. Ze besluit uit te zoeken wat er schuilgaat achter Vanessa's masker van schoonheid, succes en geld. En wat er nu eigenlijk echt met Joseph is gebeurd.

Vanessa, de Instagram-queen van Kitz

Wie is wie in Kitz?

Lisi wordt gespeeld door Sofie Eifertinger. De actrice beschrijft haar personage als 'het heldhaftige buurmeisje'. Lisi is charmant en chaotisch, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Als ze vermoedt dat je de dood van haar tweelingbroer op je geweten hebt, bijvoorbeeld.

Sofie Eifgertinger (l) als Lise en Valerie Huber (r) als Vanessa in Kitz

Vanessa is een rol van Valerie Huber. Zij beschrijft Vanessa als iemand die op het eerste gezicht een oppervlakkig type is. Daaronder schuilt echter een keiharde zakenvrouw die hard heeft gewerkt om te bereiken waar ze is als model en influencer. De actrice is in het echt ook model, en werd in 2014 gekozen tot Miss Earth Oostenrijk.

Waarom wil je Kitz zien?

Kitz is een serie met mooie jonge mensen met veel geld op vakantie in een oogstrelend plaatsje. Lekker om te zien dus, maar ook wel fijn om de beseffen dat het allemaal maar oppervlakkigheden zijn. Echt spannend wordt het pas als Lisi haar vingers achter het masker van Vanessa krijgt en de lelijke waarheid aan het licht komt. De kloof tussen de rijke Duitse toeristen en de hardwerkende Tiroler bevolking is een belangrijk thema in Kitz.

De serie staat op 30 december op Netflix en heeft zes afleveringen van een half uur, dus als je een beetje je best doet kijk je hem dit jaar nog af.