Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Als je maar een documentaire kijkt dit jaar, laat het dan deze zijn

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: NPO
©
Foto: NPO

Het laatste deel van de vierdelige documentaireserie De Kinderen van Ruinerworld wordt woensdagavond op NPO 1 uitgezonden. Maar als je de eerste drie delen hebt gemist, moet je die eigenlijk terugkijken. Dat kan op NPO Start. En er komt een extra online uitzending.

Documentairemaakster Jessica Villerius maakte een prachtig portret van de oudste vier kinderen die jarenlang leden onder het juk van hun vader Gerrit Jan. De koude rillingen lopen je over de rug bij het zien van de privé-beelden van vroeger waarin vader zijn kinderen op brute wijze onderwijst en bij de verhalen van de inmiddels volwassen kinderen. Heeft dit echt in Nederland kunnen gebeuren? Ja, dus.

Sterk

Het is een wonder hoe goed de oudere kinderen uit die vreselijke jeugd lijken te zijn gekomen. Ze zijn welbespraakt, intelligent en sterk. En dat maakte de documentaire nog indrukwekkender. 

Israel

De kinderen van Ruinerwold werden bekend nadat de 27-jarige Israel zich meldde bij de politie. Hij werkt mee aan de documentaire, net zoals zijn twee broers Shin en Edino en hun zus Mar Jan. De jongste vijf kinderen zien we niet, die wonen nog altijd bij elkaar en steunen hun vader. 

Extra online uitzending

In een extra online uitzending op NPO Start vertellen de oudste drie kinderen hoe het was om destijds het gezin te ontvluchten? Waar kwamen ze terecht en hoe hebben ze hun leven opgebouwd? Shin, Mar Jan en Edino leggen uit hoe ze hun leven weer op de rails kregen.

De extra online uitzending van de documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold is donderdag 15 april vanaf 20.00 uur te zien op NPO Start.

Heb je De Kinderen van Ruinerwold al gezien en wil je andere tips? Die hebben we ook.