Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Veel kijkers van streamingdiensten hebben keuzestress

Series | 2 dagen geleden | Irma Tomas

Het blijkt voor veel mensen een hele opgave te zijn om een film of serie te vinden op een van de vele streamingdiensten. 41% houdt het tijdens het zoeken zelfs helemaal voor gezien. 

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Film1. Zij vroegen aan kijkers van streamingdiensten of ze aldaar een beetje kunnen vinden wat ze zoeken. Maar dat is dus lang niet altijd het geval. 11% zoekt langer dan 30 minuten naar een geschikte titel, bij elkaar zijn dat 1 miljoen Nederlanders. En dat is zonde van de tijd.

Keuzestress treft vooral jongeren

Gelukkig zijn er sites zoals Guidinc. die dit probleem helpen oplossen, maar we zijn er nog lang niet. Uit het onderzoek blijkt dat vooral jongeren moeite hebben met kiezen. 50-plussers vinden sneller wat ze willen zien. De meeste mensen zoeken via de app van de streamingdienst naar een serie of film, ook veel mensen maken gebruik van de suggesties die ze van vrienden en familie krijgen. 

Lineair kijken

Opvallend in het onderzoek is dat veel van de respondenten het nog steeds het aller gemakkelijkst vinden om een serie of film voorgeschoteld te krijgen via de reguliere tv-zenders. Bijna driekwart van de onderzochte mensen blijft hangen als ze op televisie een film of serie tegenkomen die ze wel wat lijkt.