Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 5: dit zijn de beste K-dramaseries die je nu op Netflix kunt kijken

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Volgens Netflix heeft Nederland in 2020 de Koreaanse dramaserie ontdekt. Vooral tijdens de lockdown konden we er geen genoeg van krijgen. Is K-drama dan echt zo heerlijk en verslavend als de fans beweren? Het antwoord is ja.

Als je in Netflix voor het eerst zoekt op Koreaans drama, verschijnt er een lijst van tientallen titels waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. En natuurlijk wil je alleen het allerbeste zien van wat K-drama te bieden heeft. Wat nu? Of zoals ze in Korea zeggen: ottoke!? Geen paniek, Guidinc koos de beste vijf K-drama's voor beginners, die je nu op Netflix kunt kijken.

Itaewon class 

In 2006 wordt de vader van scholier Saeroyi doodgereden door Jang Geun-won, een klasgenoot en erfgenaam van een groot familiebedrijf. Deze weet zijn straf te ontlopen door een ander de schuld op zich te laten nemen. Saeroyi slaat Geun-won bijna dood en belandt in de gevangenis. Jaren later besluit hij zijn woede te richten op het familiebedrijf van zijn aartsvijand.

 
De mix van drama en humor die zo typerend is voor K-drama vind je ook in Itaewon class. De excentrieke hoofdpersonages maken de serie extra sympathiek. 

Zet Itaewon class op je kijklijst

The king: eternal monarch 

Veel Koreaanse dramaseries spelen zich geheel of gedeeltelijk af in de tijd van de Joseondynastie, ergens tussen 1400 en 1900, toen Korea een keizer had. In The king: eternal monarch is er een parallelle wereld waar Korea nog steeds een keizer heeft. Deze stapt via een mysterieuze poort onze wereld binnen, om zijn moordlustige oom te stoppen. In Seoul loopt hij detective Tae-eul tegen het lijf.

 
Met drama, humor, geschiedenis en fantasy gooit deze serie alle genres op een hoop, en ook dat is niet ongewoon in K-drama. De rol van Tae-eul wordt gespeeld door de ontwapenende Kim Go-eun, een van de populairste K-dramasterren van het moment.

Zet The king: eternal monarch op je kijklijst

Hospital playlist 

Vijf artsen in een groot ziekenhuis zijn al beste vrienden sinds ze samen medicijnen studeerden. Hospital playlist volgt hun ups en downs, zowel op het werk als in hun privélevens. Een ziekenhuisdrama in de stijl van Grey's anatomy, maar dan op en top Koreaans.

De makers van Hospital playlist werkten eerder samen aan de enorm populaire Reply-series. Goed nieuws: in 2021 komt er een tweede seizoen!

Zet Hospital playlist op je kijklijst

Crash landing on you 

Tussen het hypermoderne Zuid-Korea en de dictatuur Noord-Norea ligt de DMZ: een niemandsland, afgezet met prikkeldraad en wachttorens. Crash landing on you laat zien wat er gebeurt als de erfgename van een groot Zuid-Koreaans bedrijf bij het hanggliden neerstort in het Noord-Koreaanse deel van de DMZ en verliefd wordt op een Noord-Koreaanse kapitein.  

De sympathieke hoofdrollen in dit romantische drama worden gespeeld door Son Ye-jin en de razend populaire Hyun Bin. Crash landing on you is een van de beste bekeken en hoogst gewaardeerde K-drama's aller tijden.

Zet Crash landing on you op je kijklijst

It's okay to not be okay 

Gang-tae zorgt voor zijn autistische broer en werkt als verpleger in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar ontmoet hij de bekende kinderboekenschrijfster Moon-young, met wie hij een gemeenschappelijk verleden blijkt te hebben. Het is het begin van een heel bijzondere relatie.

De hoofdrol in It's okay to not be okay wordt gespeeld door Kim Soo-hyun, die doorbrak met het klassieke K-drama My love from the star. De serie was in 2020 het meest succesvolle Netflixdrama in Korea zelf, maar deed het ook opvallend goed in veel andere landen binnen en buiten Azië.

Zet It's okay to not be okay op je kijklijst 

Hospital Playlist

drama | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie