Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in Jupiter's Legacy?

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met Jupiter's Legacy voegt Netflix weer een hele rits nieuwe namen toe aan het arsenaal superhelden. Wij stellen je voor aan de personages en hun acteurs in deze nieuwe hitserie.

Nu Disney+ alle Marvel-superhelden in huis heeft en Amazon Prime Video scoort met The Boys, is het hoog tijd dat Netflix een eigen superheldenfamilie naar voren schuift. Of Jupiter's Legacy het gedroomde succes wordt zal de tijd leren, maar voorlopig staat de serie bovenaan de Nederlandse Netflix top 10.

Mark Millar

Jupiter's Legacy is de verfilming van de gelijknamige stripreeks van Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman) en Frank Quitely. De tv-bewerking was in handen van Steven S. DeKnight, die eerder showrunner was voor de zeer succesvolle Daredevil-serie van Netflix. Jupiter's Legacy introduceert nogal wat nieuwe personages, en wij stellen ze aan je voor.

Lees hier wat we vonden van Jupiter's Legacy

The Utopian 

De superhelden in Jupiter's Legacy bestaan uit een oude en een nieuwe generatie. De oudere helden zijn de oprichters van de Union of Justice, die wordt geleid door The Utopian. Zijn voornaamste regel is dat superhelden nooit iemand doden. De eerste zes helden kregen hun krachten rond 1930, en verouderen sindsdien veel langzamer dan gewone mensen.

Echte naam: Sheldon Sampson, zoon van een ijzermagnaat

Superkrachten: The Utopian is supersterk, kan vliegen en heeft telekinese

The Utopian wordt gespeeld door Josh Duhamel 

Josh Duhamel kun je kennen als Lennox uit de Transformers-films. Ook speelde hij in Safe Haven en When in Rome.

Lady Liberty

De vrouw van The Utopian is Lady Liberty. Samen hebben ze twee kinderen, Brandon en Chloe. De voormalige journaliste is de grootste steun en toeverlaat van The Utopian. Vooral dochter Chloe bezorgt haar veel zorgen.

Echte naam: Grace Kennedy

Superkrachten: ook Lady Liberty is razendsnel, sterk, vrijwel onkwetsbaar en kan vliegen

Leslie Bibb speelt de rol van Lady Liberty 

Ook in de eerste twee Ironman-films speelde Leslie Bibb een journaliste: Christine Everhart

Brainwave

Ook Walter Sampson, de broer van Sheldon, is een van de originele zes. Hij gebruikt de pakkende superheldennaam Brainwave, en heeft meer breinkracht dan spierkracht. Hij verschilt regelmatig van mening met zijn broer, maar heeft een goede band met zijn neefje Brandon. Brainwaves dochter Raikou komt pas laat ten tonele.

Echte naam: Walter Sampson

Superkrachten: telepathie en gedachtenlezen

Ben Daniels speelt Brainwave in Jupiter's Legacy 

Ben Daniels heeft de nodige mooie tv-rollen op zijn naam, zoals Paul Grayson in Flesh and Bone en Lord Snowdon in The Crown.

Paragon

De zoon van Brandon en Grace heeft volgens zijn vader nog veel te leren. Als Brandon bij een confrontatie met een superschurk de belangrijkste regel van The Union breekt, heeft dat grote gevolgen voor de superheldengemeenschap.

Echte naam: Brandon Sampson 

Superkrachten: Paragon vliegt, is supersterk en kan een energiestraal schieten met zijn ogen 

Paragon wordt gespeeld door Andrew Horton 

Andrew Horton is nog niet lang actief als acteur. Hij speelde in How to Talk to Girls at Parties en It Came from the Desert.

Chloe

Enfant terrible van de familie Sampson is dochter Chloe. Zij heeft het superheldenbestaan de rug toegekeerd en draagt dus ook geen pakkende superheldennaam. Chloe verdient de kost met haar beroemdheid als fotomodel. Dat gaat gepaald met veel drank, drugs, seks en weinig levensvreugde.

Superkrachten: onkwetsbaarheid en telekinese

Elena Kampouris als Chloe Sampson

De achternaam van Elena Kampouris verraadt haar (half) Griekse afkomst. Ze speelde heel toepasselijk en rolletje in My Big Fat Greek Wedding 2.

De originele zes

Naast The Utopian, Lady Liberty en Brainwave bestond het originele zestal uit George Hutchence alias Skyfox, Fitz Small alias The Flare en Richard Conrad alias Blue Bolt.

Skyfox keerde zich tegen The Union en werd 's werelds grootste superschurk, maar daar merken we in seizoen 1 nog weinig van. Wellicht krijgt hij een grotere rol in seizoen 2?

The Flare heeft zijn superheldenkostuum aan de wilgen gehangen toen hij verlamd raakte, maar staat zijn vrienden nog steeds bij vanuit zijn rolstoel. Zijn dochter Petra heeft het stokje overgenomen.

Blue Bolt is de meest raadselachtige van de oorspronkelijke zes. Niemand weet waar hij uithangt. Seizoen 2 dan maar?

Het oorspronkelijke zestal met David Julian Hirsh als Richard Conrad (links), Mike Wade als Fitz Small (tweede van rechts) en Matt Lanter als George Hutchence (rechts)