Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Jupiter's Legacy op Netflix al na 1 seizoen geschrapt

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie Jupiter's Legacy komt al na een seizoen tot een einde. Netflix ziet het niet meer zitten in de superhelden.

Update 3 juni

Netflix had grootse plannen met The Utopian en de andere helden die Jupiter's League bevolkten en seizoen 1 eindigde met een enorme cliffhanger. Toch houdt de streamingzender het al na 1 seizoen voor gezien. De recensies waren niet al te positief, maar er zat wel veel potentie in de reeks. Hoe dan ook is het een nederlaag voor Netflix. Waarschijnlijk is de serie niet vaak genoeg bekeken.  

Lees onze recensie van Jupiter's League

Supercrooks

Toch betekent dit geen definitief afscheid van de eerste originele Netflix-superhelden. De nog te maken serie Supercrooks, die gaat over super-slechteriken, speelt zich in Jupiter's Legacy universum af. Dus dan zullen de oudere en jongere superhelden uit Jupiter's League ongetwijfeld voorbij komen. 

Trailer

In de trailer van Jupiter's Legacy zien we hoe superheld The Utopian (Josh Duhamel) en zijn twee kinderen er heel andere ideeën over het superheldenschap op na houden. We zien vooral veel vliegende superhelden die elkaar flinke stompen verkopen en filosoferen over de zin van hun bestaan. De trailer valt dus een beetje tegen, hopelijk geldt dat niet voor de serie zelf. 

The making off

Eerder gaf Netflix al een andere video vrij. Daarin zien we hoe de stripfiguren tot leven worden gewekt voor de serie. Jupiter's Legacy gaat over de botsing tussen twee generaties superhelden. De oudere superhelden zijn The Union die macht kregen in de jaren dertig en genoten van het superheldendom. Hun kinderen worstelen met alle verwachtingen die ze moeten waarmaken en rebelleren. 

Wie zijn de acteurs in Jupiter's Legacy?

De hoofdrol wordt gespeeld door Josh Duhamel als superheld Sheldon Sampson, zijn alter-ego The Utopian was de gevierde leider van de oude garde, maar hij worstelt met de moderne tijd. Ben Daniels speelt zijn broer, Brainwave. Hij kan met zijn superkracht de geesten van mensen manipuleren.

De kinderen

Lady Liberty (Leslie Bibb) maakt het supertrio compleet. Zij is de vrouw van The Utopian en heeft tegelijkertijd een full time-baan bij een advocatenkantoor. Hun kinderen zijn een stel rebellen. Elena Kampouris speelt Chloe Sampson, de dochter des huizes, die afstand neemt van alles waar haar ouders voor stonden. 

Andrew Horton is Brandon Sampson, de zoon van Sheldon en Grace, die in training is om zijn vader op te volgen en het daar niet gemakkelijk mee heeft. Een beetje superheldenserie heeft natuurlijk ook een schurk en dat is in dit geval Blackstar. 

Mark Millar

De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Mark Millar en Quitely. Millar is ook de schrijver van Jupiter's League.