Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Britse topserie It's a Sin aangekocht door de VPRO en al snel te streamen

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Channel 4
©
Foto: Channel 4

De Britse dramaserie It's a sin kreeg 5-sterren recensies in Engeland en is door de VPRO aangekocht voor Nederland. Deze zomer is de topserie op tv te zien, vanaf 5 maart al te streamen op NPO Plus.

It's a sin volgt het leven van drie jonge, homoseksuele mannen: Ritchie (Olly Alexander), Roscoe (Omari Douglas) en Colin (Callum Scott Howells). De drie verhuizen naar Londen en genieten samen met Ritchie’s beste vriendin Jill van al het moois dat de grote stad te bieden heeft.  

De drie mannen arriveren in 1981, tegelijkertijd met een nieuwe ziekte, Aids. En de eerste tekenen zijn al snel zichtbaar. Colin krijgt een baan bij een kleermaker en wordt vrienden met collega Henry (Neil Patrick Harris) die al dertig jaar samen is met vriend Pablo. 

Aids

Henry en Pablo worden tegelijkertijd ziek maar geen dokter weet wat er aan de hand is. En wanneer na verloop van tijd steeds meer bekend wordt over Aids, reageert iedereen anders. Een ding is zeker: het feest is voorbij. 

Grappig

Het knappe aan de serie is dat het niet alleen maar kommer en kwel is. Hoe serieus het onderwerp ook is (32 miljoen mensen stierven wereldwijd aan Aids), It's a sin houdt het ook luchtig en grappig. 

 
It's a sin is voor Nederland aangekocht door de VPRO. Deze zomer is de topserie op tv te zien, maar vanaf 5 maart al te streamen voor abonnees van NPO Plus.