Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Genoten van The irregulars op Netflix? Stream dan ook deze andere series en films met Sherlock Holme

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar The irregulars, een serie die zich afspeelt in de wereld van Sherlock Holmes. 's Werelds beroemdste speurder was de inspiratie voor tientallen films en series, waarvan er veel te vinden zijn op Netflix en Amazon Prime Video.

The irregulars op Netflix

In deze nieuwe Netflix-serie is Sherlock Holmes zelf voornamelijk afwezig. Omdat hij andere dingen aan zijn hoofd heeft, laat hij de klusjes over aan de 'Baker Street Irregulars, een groep straatjongeren die regelmatig opduiken in de klassieke boeken over de speurder. In de serie krijgen ze heel wat voor de kiezen, want het 19de-eeuwse Londen wordt bedreigd door een plaag van bovennatuurlijke wezens en krachten. Natuurlijk gaat de onbescheiden Holmes wél met de eer strijken van het harde werk van de tieners. Met frisse jonge acteurs en spannende verhalen smaakt het eerste seizoen van The irregulars naar meer.

Zet The irregulars op je kijklijst

 

Sherlock op Netflix

Voor deze populaire tv-versie van de Sherlock Holmes-verhalen verplaatste de BBC de actie naar het heden. Dus geen Victoriaanse kleding, paardenkoetsen en straatschoffies, maar een tikje autistische Holmes in het Londen van de 21ste eeuw. De makers lieten zich inspireren door de klassieke verhalen van Arthur Conan Doyle, maar gaven deze een moderne draai. Daarbij is de casting van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de rollen van Holmes en Watson briljant. Kijk vooral ook de special The abominable bride van seizoen drie, die zich afspeelt in... Victoriaans Engeland.

Zet Sherlock op je kijkllijst

Enola Holmes op Netflix

Enola Holmes is het slimme, eigenwijze en zelfstandige zusje van Sherlock. Ze werd niet verzonnen door Arthur Conan Doyle, maar door de Amerikaanse jeugdboekenschrijfster Nancy Springer en speelt de hoofdrol in een serie van inmiddels zes boeken. Het eerste uit de reeks werd door Netflix verfilmd, en het resultaat mag er zijn. Dat is vooral te danken aan de sprankelende titelrol van Millie Bobby Brown, die je kent als Eleven uit Stranger things. Sherlock zelf komt voorbij in een bijrol, leuk gespeeld door Henry Cavill (The witcher, Superman). 

Zet Enola Holmes op je kijklijst

Sherlock Holmes op Netflix

De verhalen van Sherlock Holmes werden niet alleen vertaald naar tv, maar ook naar het grote witte doek. De Britse regisseur Guy Ritchie maakte in 2009 het kassucces Sherlock Holmes boordevol actie, humor en special effects. Het is ook je kans om Robert Downey Jr. (inderdaad, Iron Man) in de kenmerkende Sherlock Holmes-outfit te zien. Twee jaar later verscheen het vervolg Sherlock Homes: A game of shadows (helaas niet op Netflix te zien) en aan een derde deel wordt gewerkt.

Zet Sherlock Holmes op je kijklijst

Elementary op Amazon Prime Video

In deze Amerikaanse draai aan de Sherlock Holmes-verhalen is de speurder niet alleen verplaatst van de 19de eeuw naar het heden, maar ook van Londen naar New York. Het is genoeg om verstokte Holmes-fans te doen huiveren, maar toch pakt Elementary verrassend goed uit. Johnny Lee Miller is voortreffelijk als de excentrieke en onverdraagbare Holmes, terwijl Lucy Liu schittert als zijn getergde (en altijd perfect geklede) rechterhand Jane Watson. Na een wat knarsende start wordt de serie beter en beter. Alle zeven seizoenen van Elementary zie je op Amazon Prime Video.

Zet Elementary op je kijklijst