Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-serie Into the Night krijgt in seizoen 2 een Nederlandse hoofdrolspeler: Coen Bril

Series | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Coen Bril is lekker bezig. Na rollen in De Oost en De slag om de Schelde (links op de foto) is hij komend seizoen te zien in de internationale Netflix-serie Into the Night. In die serie probeert een groep overlevenden koste wat het kost uit de zon te blijven.

In het eerste seizoen van de Belgische Netflix-serie Into the Night gebeurt er iets onverklaarbaars, waardoor de zon verandert in een dodelijke kracht. Alle planten, dieren en mensen die blootstaan aan zonlicht leggen het loodje. Een groep passagiers op een nachtvlucht weet uit de zon te blijven en vindt een schuilplaats op een legerbunker in Bulgarije. Ze zullen moeten samenwerken om te overleven.

Coen Bril

Net als de gemiddelde passagierslijst heeft de cast van Into the Night een zeer internationaal karakter. Een Nederlandse acteur ontbrak echter in het eerste seizoen. Daar komt in seizoen twee verandering in, want Coen Bril speelt de rol van Heremans, een van de soldaten in de voormalige Sovjet-bunker. Behalve in de oorlogsfilms De Oost en Slag om de Schelde kun je Bril ook hebben gezien in de tv-serie Vliegende Hollanders.

Coen Bril (rechts) in de oorlogsfilm De Oost

Seizoen 2

In het tweede seizoen van Into the Night zien de overlevenden maar één kans om in leven te blijven: ze moeten de Global Seed Vault in Noorwegen bereiken. Daar ligt diep onder de grond en afgesloten van de buitenwereld een grote voorraad aan zaden ligt opgeslagen. Helaas zijn ze niet de enigen met dit briljante idee.

Goed gezelschap

Coen Bril is in de serie in gezelschap van acteurs uit onder meer België, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Turkije. Het eerste seizoen deed het goed in Europa, maar ook in Turkije, Egypte, Hongkong en Singapore. Het vervolg is binnenkort wereldwijd te zien op Netflix. Een premièredatum is nog niet bekend.