Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Interview met Jeffrey Pierce uit de fantastische serie The Last of Us

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Jeffrey Pierce was bij de liefhebbers van The Last of Us-game al bekend omdat hij de stem was van Tommy, het broertje van hoofdpersoon Joel. In de serie is hij Perry, een van de leiders van de rebellen die heersen over Kansas City.

Niet dat Pierce in de serie niet ook dolgraag Tommy had willen spelen, maar de 51-jarige acteur was daar net iets te oud en te weinig Zuid-Amerikaans voor (hoofdrolspeler Pedro Pascal komt uit Chili). Gelukkig voor hem mocht hij toch nog aantreden op de set van The Last of Us. In aflevering 4 en 5 is Pierce te zien als Perry, een van de leiders van de vrijheidsstrijders die onze helden Joel en Ellie niet erg goed gezind zijn. Wij spraken Jeffrey Pierce over zijn ervaringen. 

Hoe was het om op voor het eerst voet op de set te zetten?
"Ik werd verwelkomd als een oude vriend omdat ik Tommy was in de videospellen. En 90% van de crew heeft die spellen eindeloos gespeeld. Vandaar dat ze allemaal ook hemel en aarde hebben bewogen om bij de serie te willen werken. Daarom wilde ik zelf ook goed zijn, iedereen deed zo z’n best.. Bovendien zagen de sets er fantastisch uit. Het is onwerkelijk om dat allemaal tot leven te zien komen nadat je het eerder in de game hebt gezien."

Lees hier onze recensie van The Last of Us

Beschouw jij Perry en de anderen als de goeieriken of de slechteriken?
"Perry en Melanie denken dat ze aan de goed kant staan. Niemand denkt ooit dat ie de slechterik is. De vreselijkste dingen worden gedaan uit een gevoel voor rechtvaardigheid. Dat is een van de aspecten die deze serie zo interessant maken. Wie is goed en wie is slecht?"

Wat maakt deze show zo’n grote hit volgens jou?
"Het begint allemaal met het schrijfwerk. Toen ik het script van de game destijds zag, kwam het meteen tot leven. En dat is met de serie hetzelfde. De kwaliteit van de dialogen, van de relaties. Zonder goeie schrijvers heb je alleen maar een hoop geld aan dure sets besteedt, maar zit er geen hart en ziel in de serie. Dat is de sleutel. Als het op papier niet goed is, wordt het nooit goed. Dan heb je niks."

Wat zou je zelf doen als je Perry was en ineens in een zombie-apocalypse terecht kwam?
"Het beste wat je kan doen is rennen en niemand meenemen want je komt er nooit levend uit als je je bekommert om andere mensen. Dat zou bij mij persoonlijk al misgaan want ik heb een hond, een kind en een vrouw. En die zou ik natuurlijk niet achterlaten. Ik zou in de eerste week al dood zijn."

The Last of Us is te zien op HBO MAX

The Last of Us

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie