Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Internationale serie Transatlantic in april op Netflix

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De schrijver van de topserie Unorthodox heeft een nieuwe serie voor Netflix gemaakt met een internationale cast. Transatlantic is het waargebeurde verhaal over een man die duizenden Joden vanuit Marseille over de Pyreneeën hielp ontsnappen naar het neutrale Spanje.

Transatlantic is gebaseerd op het boek van Julie Orringer uit 2019, The Flight Portfolio, over een van de minst bekende reddingsoperaties van de Tweede Wereldoorlog. Op 4 augustus 1940 stapte de 32-jarige Amerikaanse Varian Fry op een vliegtuig van New York naar Marseille met heel veel geld en een lijst met 200 namen.

Marc Chagall

De lijst bevatte namen als schilder Marc Chagall, filosofe Hannah Arendt, schilder André Breton en kunstenaar en schrijver Marcel Duchamp. Belangrijke intellectuelen die vastzaten in het door nazi's bezette Frankrijk en die in sommige gevallen op het punt stonden om door de Duitsers te worden gedeporteerd naar een concentratiekamp. 

2000 Joden

Fry was lid van het Emergency Rescue Committee dat speciaal was opgericht om deze mensen te redden via een ingenieus plan. Toen hij minder dan een jaar later weer terugkeerde naar de VS had hij meer dan 2000 Joden gered. 

Unorthodox

De hoofdrollen zijn voor Cory Michael Smith die Varian Fry speelt en Gillian Jacobs die een Amerikaanse erfgename speelt, acteur Corey Stoll is de Amerikaanse consul in Marseille. De serie werd gemaakt door Anna Winger, die verantwoordelijk is voor de mooie serie Unorthodox op Netflix. 

Transatlantic staat vanaf 7 april op Netflix.

Transatlantic

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie