Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze Marvel-series kunnen je helpen om de nieuwe Doctor Strange-film te snappen (geen garanties)

Series | 13 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

De nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de krankzinnigste en misschien wel leukste Marvel-film aller tijden, maar heel wat bioscoopbezoekers denken na afloop "waar heb ik in hemelsnaam twee uur lang naar zitten kijken?". Als je optimaal wilt genieten van dit juweeltje, verdiep je je op Disney+ in deze Marvel-series die misschien aan je aandacht zijn ontsnapt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

De nieuwe Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness is een wilde achtbaanrit die je allerhande onverwachte kanten laat zien van het superheldenuniversum. Daarbij komen personages opdraven die je misschien niet verwacht, of zelfs niet herkent. Als je nog niet naar de bios bent geweest, dan zijn onderstaande series leuk huiswerk voor je. Heb je Doctor Strange in the Multiverse of Madness al gezien, dan kunnen de series helpen om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen.

Agent Carter

Het personage Agent Carter ken je misschien nog uit de allereerste Captain America-film. Peggy Carter is in de Tweede Wereldoorlog als Britse agent betrokken bij het supersoldatenprogramma waarmee Steve Rogers wordt getransformeerd tot Captain America. Rogers en Carter werken nauw samen en worden verliefd, maar aan hun relatie komt een eind als Rogers neerstort en pas zeventig jaar later weer bijkomt. Natuurlijk moet agent Carter gewoon door met haar leven, en hoe dat eruit ziet zie je in Agent Carter, een sympathieke serie die twee seizoenen kreeg. Hayley Atwell speelt hierin opnieuw de kranige spionne, die interessante vrienden maakt in het Los Angeles van 1946.

Een van die vrienden is Howard Stark, de vader van Tony Stark, en zijn butler Edwin Jarvis (James D'Arcy). Jarvis wordt later een mentor voor Tony Stark en de inspiratie voor zijn kunstmatige intelligente assistent J.A.R.V.I.S. 

Hayley Atwell als agent Peggy Carter

Inhumans

De serie Inhumans werd net als Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter gemaakt voor ABC, maar is tegenwoordig gewoon op Disney+ te vinden. Inhumans is gebaseerd op de gelijknamige strip en volgt de koninklijke Inhuman-familie. Koning is de raadselachtige Black Bolt (Anson Mount), die een stem heeft die zo krachtig is dat hij steden in puin kan leggen. Zijn koningin is Medusa (Serinda Swan). Zij heeft een superkracht waarmee ze haar haar kan beheersen, en dat is niet alleen handig aan de kaptafel. Verder zijn er nog Karnak, Gorgon, Crystal en wat andere familieleden. Het hele stel zoekt na een machtsgreep een veilig heenkomen op aarde. 

Inhumans was geen lang leven beschoren, en eigenlijk was dat ook wel terecht. De serie zag er niet best uit met goedkope kostuums en decors en werd nogal brak geregisseerd. Ook de personages konden niet zo boeien. Black Bolt is in stripvorm best interessant, maar een hoofdpersoon die op het beeldscherm geen woord spreekt gaat snel vervelen. En dan is er ook nog de hond Lockjaw, die het die wel honderd keer zo groot is als een normale buldog, maar niet veel slimmer. Er gaan geruchten dat Marvel overweegt om Inhumans een tweede kans te geven, en de nieuwe Doctor Strange-film zou daarvoor zomaar een voorzetje kunnen zijn.

Lockjaw werd gecanceld. Terecht?

What If...?

De scenaristen van Doctor Strange in the Multiverse of Madness hadden duidelijk geen gebrek aan fantasie, maar lieten zich ook inspireren door de ideeën van de What If...? In deze animatieserie van Marvel worden maffe fantasieën rond de Marvel-personages uitgewerkt. Wat als Peggy Carter de eerste Avenger was geworden in plaats van Steve Rogers (aflevering 1)? Wat als Doctor Strange in zijn eerste film zijn hart was verloren in plaats van zijn handen (aflevering 4)? En wat als Doctor Strange en zijn vrienden als zombies door het leven moesten gaan (aflevering 5)? 

Geef de afleveringen van What If...? eens een kans: je ziet al je favoriete helden eens op een andere manier en zelfs Howard the Duck is van de partij.

Ben je benieuwd wat er verder nog voor Marvel-series te zien zijn? Lees dan ook dit artikel:

Zo kijk je alle Marvel-series in de juiste volgorde

Abonneer je nu op Disney+

Marvels Inhumans

Actie | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Marvel's Agent Carter

Actie | serie | 2015

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie