Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de horrorserie Midnight Mass op Netflix

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Mike Flanagan, de horrorkoning van Netflix laat ons in zijn nieuwe serie Midnight Mass kennis maken met gelovige mensen die veel praten. 

Flanagan is verantwoordelijk voor het geweldige The Haunting of Hill House en het iets minder geweldige The Haunting of Bly Manor. Reden genoeg om uit te kijken naar zijn nieuwe project.

Midnight Mass speelt zich af op Crockett Island, inwonersaantal: 127. De meeste inwoners zijn katholiek en in afwachting van de terugkeer van hun oude priester monseigneur Pruitt, die op reis was naar Israël. Ook Riley Flynn (Zach Gilford)) keert terug naar het eiland waar hij opgroeide. Dat doet hij niet geheel uit vrije wil. Riley reed dronken een meisje dood in de grote stad, zat vier jaar in de gevangenis en trekt weer bij zijn ouders in om zijn leven weer op de rit te krijgen.

Jonge frisse priester

Even later komt, in plaats van de oude Pruitt, een jonge frisse priester naar het eiland. Deze father Paul (Hamish Linklater) legt uit dat Pruitt ziek is en hij zo lang invalt. Als kijker zie je meteen dat deze Paul niet helemaal in de haak is. Wanneer hij aankomt in zijn huis, sleept hij een grote kist achter zich aan, waar klopgeluiden uit komen.

Dode katten

De inwoners van Crockett Island vinden Paul hartstikke leuk. Hij houdt gepassioneerde preken en zorgt zelfs voor een wonder. Aan de andere kant gebeuren er ook vreemde en onverklaarbare zaken sinds Paul er is. Er gaan bijvoorbeeld allemaal katten dood en hier en daar verdwijnen ook wat mensen. 

Midnight Mass is geen reguliere horrorserie met veel schrikmomenten. Flanagan gaat veel dieper dan dat. Hij onderzoekt religie, besteedt veel tijd aan het vraagstuk of er leven na de dood is en waarom God vreselijke dingen laat gebeuren als hij almachtig is. 

Ouwehoeren

Dat doet Flanagan veelal door zijn personages oeverloos te laten ouwehoeren. Oplettende kijkers kunnen na het kijken van Midnight Mass waarschijnlijk bijna de hele bijbel citeren. En dat gaat na een tijdje behoorlijk irriteren. Hou toch een keer je mond!  

Er is ook veel goed te zeggen over Midnight Mass. Bijvoorbeeld dat de acteurs het fantastisch doen, dat de sfeer zo goed is neergezet, dat het laat zien hoe mensen elkaar de vreselijkste dingen aan doen en dat Neil Diamond-fans volop aan hun trekken komen. Maar Midnight Mass had zoveel beter kunnen zijn. 

Conclusie

- 7 afleveringen is te veel
- je kunt geen bijbeltekst meer horen na deze serie
+ Intrigerend
+ Zach en Paul zijn personages waardoor je wilt blijven kijken

Score

IMDb: 7,9
Rotten tomatoes: 77% (audience score)
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Midnight Mass

Drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie