Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hoe is het nu met de hoofdpersonen uit Tiger King 2?

Series | 11 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wanneer het tweede seizoen van de Netflix-hit Tiger King eindigt, is het verhaal nog steeds niet af en blijven we met vragen zitten. Hoe is het na de opnamen verder gegaan met de hoofdpersonen? 

 

Pas op, dit artikel bevat spoilers!

Joe Exotic

Het mag geen verrassing heten dat Joe nog steeds in de bak zit voor de beraming van een huurmoord en dierenmishandeling. In het tweede seizoen lijkt de voormalig dierentuineigenaar erop te rekenen dat hij heel binnenkort vrij is en dat hij de rest van zijn leven lekker met zijn aantrekkelijke toyboy kan rollebollen maar voorlopig moet Joe zijn 17 jaar durende straf gewoon uitzitten. Zijn nieuwe advocaat John M. Phillips werkt aan een nieuw proces maar Philips leek vooral uit op eigen roem dus het is de vraag of dat er van gaat komen. 

Jeff Lowe 

In het tweede seizoen wordt Jeff Lowe er door meerdere mensen van beschuldigd Joe Exotic erin te hebben geluisd omdat hij de dierentuin van Joe in handen wilde krijgen. In seizoen 1 werd al duidelijk dat Jeff een walgelijke dierenmishandelaar is en in seizoen 2 zien we daar nog meer bewijs van. Gelukkig zijn al zijn dieren in beslag genomen en lijkt zijn tijd als tijger-eigenaar voorgoed verleden tijd. Nu werkt hij mee aan de verdediging van Joe Exotic. Niet omdat hij spijt heeft, maar omdat hij zelf onder vervolging uit wil komen. 

Don LewisLeeft ie nou of is ie dood? Volgens Tiger King 2 zou Don Lewis een nieuw leven kunnen hebben opgebouwd in Costa Rica maar het bewijs daarvoor ontbreekt vooralsnog volledig. Het zou ook nog steeds prima zo kunnen zijn dat Baskin haar man vermoord heeft voor z'n geld of dat Lewis aan zijn einde kwam door een van de vieze zaakjes waarbij hij betrokken was. Ook Don Lewis mishandelde zijn tijgers namelijk en hij had een reeks minderjarige vriendinnetjes in Costa Rica. Zijn zaak wordt dankzij Tiger King weer onderzocht door de politie. Op de foto is te zien hoe Lewis eruit zag toen hij verdween in 1997 en hoe hij er nu uit zou kunnen zien op 83-jarige leeftijd. 

Carole Baskin

Carole wil helemaal niks meer te maken hebben met Tiger King en procedeerde zelfs tegen Netflix omdat ze niet wil dat de serie oude beelden van haar gebruikt. Dat Carole niet blij is met de serie is begrijpelijk omdat ze wordt afgeschilderd als een gekkie (wat ze ten dele ook is) en omdat haar de moord op haar ex Don Lewis in de schoenen wordt geschoven. In het dagelijkse leven houdt Carole zich nog steeds bezig met het redden van katachtigen met haar Big Cat Rescue. Zeer nobel, behalve dan dat de tijgers het in haar eigen dierentuin maar marginaal beter hebben dan bij de andere mensen in Tiger King

Tim Stark

Tim nam samen met Jeff de dierentuin van Joe over en het tweetal bouwde samen een tweede, nog grotere dierentuin. Maar ook Tim was een complete idioot die zijn dieren gruwelijk mishandelde. Nadat hij zo'n honderd dieren had laten stikken in een trailer greep de Amerikaanse overheid eindelijk in. Tim mag goddank nooit meer wilde dieren houden. In oktober 2022 liet Stark zich failliet verklaren. 

Lees ook:
Onze review van het tweede seizoen van Tiger King

Hoeveel tijgers in privé-dierentuinen?

Dat Jeff Lowe en Tim Stark hun dieren kwijt zijn, is maar een druppel op een gloeiende plaat. Er zijn zo'n 5.000 tijgers in de Verenigde Staten die een treurig bestaan leiden in privé-dierentuinen zoals die van Jeff en Tim. Andere tijgers wonen bijvoorbeeld in achtertuinen van mensen. Die tijgers zijn voor de Amerikaanse overheid geen prioriteit. 

Tiger King

Portret | informatief | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie