Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het inspirerende verhaal van sir. Frank Williams in sportdocumentaire Williams

Series | 2 maanden geleden | Judith Regeling

©
Foto: EPA/Gerry Penny
©
Foto: EPA/Gerry Penny

Het Formule 1-seizoen van 2022 mag dan wel voorbij zijn, maar de sport hoef je deze winterstop zeker niet te missen. Op Viaplay zijn namelijk meerdere F1-documentaires te zien, waaronder het inspirerende Williams.Advertisement

Deze documentaire gaat - zoals de naam al doet vermoeden - over de oprichter van het Britse team, waar Alex Albon en Logan Sargeant komend seizoen voor rijden.

Williams

Het Britse team dankt zijn naam namelijk aan de Britse zakenman en autocoureur sir Frank Williams. Hij bouwde 's werelds meest bekende Formule 1-raceteam op, die de afgelopen jaren tevens behoorlijk succesvol was. Het team haalde immers niet voor niets zowel negen constructeurskampioenschappen als zeven coureurskampioenschappen binnen. Maar dat betekent niet dat het leven van deze beste man altijd over rozen ging. Allesbehalve zelfs.

Auto-ongeluk

Op 8 maart 1986 veranderde het leven van de pas 44-jarige oprichter in één klap toen hij met een huurauto van het Franse Circuit Paul Richard naar de luchthaven van Nice reed. De remmen van de auto deden het niet en dat heeft hij geweten: hij viel namelijk met de auto op zijn dak in een ravijn. Het leven liet hij daar gelukkig niet, maar hij liep daarbij wel een dwarslaesie op en was sindsdien dus afhankelijk van een rolstoel om van plek naar plek te komen.

Viaplay

Zo’n heftig trauma kan je maken of breken, dus is de vraag: hoe vond sir Frank Williams tot aan zijn dood in november 2021 de kracht om dag in en dag uit te blijven strijden om zijn droom waar te maken? En welke moeilijkheden kwamen daarbij kijken? Daar hoopt deze documentaire, die de toepasselijke naam Williams draagt, antwoord op te geven. Inspirerend, krachtig en vast voor vele mensen leerzaam: ben jij al overtuigd om deze documentaire te gaan kijken? Wij wel!

Williams is vanaf te zien op streamingdienst Viaplay.

Williams

Portret | informatief | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video