Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Heartbreak high krijgt een nieuwe start op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix is lekker nostalgisch bezig. De Australische tienerserie Heartbreak high krijgt een reboot op de streamingdienst. Je zult wel wat geduld moeten hebben voordat je de nieuwe versie kunt zien.

Eind jaren negentig was Heartbreak high een van de populairste tienerseries. Niet alleen in Australië, waar de serie werd gemaakt, maar wereldwijd. Ook in Nederland was Heartbreak high op tv te zien.

Reboot

Dat de serie een reboot krijgt op Netflix is dus goed nieuws voor de fans van toen - die onderhand misschien oud genoeg zijn om hem met hun eigen tieners te kijken. Volgens Netflix laten de makers zich voor de reboot inspireren door het oude Heartbreak high, maar wordt het helemaal opnieuw bedacht voor een nieuwe generatie. Het is dus niet duidelijk of de oude favorieten als Alex, Emma en Corey terugkeren, of dat er volledig nieuwe personages worden verzonnen.

Niet voor watjes

Heartbreak high volgde de belevenissen van een groep leerlingen op een middelbare school in Sydney. Hartley High was geen brave rijkeluisschool, maar een plek waar het er soms hard aan toe ging. Onderwerpen als drugs, seks, geweld en rassenproblematiek werden in Heartbreak high niet geschuwd. Ook lag het tempo wat hoger dan in andere series uit de tijd.

Premiere

De nieuwe versie van Heartbreak high wordt niet verwacht voor 2022, dus je hebt nog even tijd om je erop te verheugen. Of om de oorspronkelijke serie te kijken of herkijken! Alle zeven seizoenen uit de periode 1994 tot 1999 kun je namelijk nu streamen op Netflix.

Heartbreak High

drama | serie | 1995

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie