Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Zomaar ineens op HBO MAX: de grappige avonturenserie Mrs. Davis

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Peacock
©
Foto: Peacock

In de gekke serie Mrs. Davis neemt een non het op tegen een allesoverheersende Artficial Intelligence. En om die te verslaan moet ze de Heilige Graal zien te vinden. 

Sinds kort heeft de wereld te maken met ChatGPT, een AI chatbot, die zo'n beetje overal het antwoord op heeft en alles kan. We moeten nog zien wat ChatGPT ons gaat brengen, maar als het zo loopt als in Mrs. Davis, kunnen we weinig goeds verwachten. 

Zuster Simone

In de serie heeft zuster Simone (Betty Gilpin) een vredig leven (zonder schermen en andere elektronica) in een klooster het plaatsje Reno in de Verenigde Staten. Simone is een van de weinige aardbewoners die weigert te communiceren met Mrs. Davis, een machtig AI-programma dat gebruikers via een oortje voorziet van 'sturing, structuur en onvoorwaardelijke verzorging'. Brr. 

Heilige Graal

Simone moet niets hebben van de robot omdat ze Mrs. Davis verantwoordelijk houdt voor de dood van haar vader Monty. Ze wijst de steeds agressiever wordende pogingen van de AI om haar te bereiken, af. Maar Mrs. Davis neemt geen genoegen met het woord nee en het programma biedt Simone een uitweg. Als de non de Heilige Graal kan vinden en vernietigen, maakt Mrs. Davis vrijwillig een einde aan haar leven. 

Mysterieuze mentor

Tijdens haar zoektocht naar de Heilige Graal, ontmoet Simone haar ex-vriend Wiley (Jake McDorman), die nu een anti-Mrs. Davis groep leidt en ze komt ook weer in contact met haar moeder Celeste (Elizabeth Marvel) die zeker weet dat Monty nog in leven is. Wanneer het haar allemaal teveel wordt, heeft Simone altijd nog haar mysterieuze mentor Jay (Andy McQueen).  

HBO MAX

Dat klinkt als een vrij idioot verhaal, en de serie is dat ook maar dan wel op een goede manier. De serie ziet er geweldig uit, heeft opwindende actiescènes en neemt zichzelf totaal niet serieus. Je kunt 'm vanaf vandaag zien op HBO MAX.