Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over Hawkeye, de nieuwe Marvel-serie op Disney+

Series | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Vanaf deze week kijk je op Disney+ naar Hawkeye, de nieuwe Marvel-serie over Clint Barton, beter bekend als de Avenger Hawkeye. We vertellen je alles over de scherpschutter met de pijl en boog, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Wie is Hawkeye?

Net als zoveel populaire Marvel-helden werd Hawkeye verzonnen door Stan Lee. Don Heck was de tekenaar die hem oorspronkelijk vorm gaf. Het personage verscheen in 1964 voor het eerst als een schurk in een strip, om een jaar later toe te treden tot de Avengers.

 

 

Hawkeye in de Marvel-strips

Achter Hawkeye schuilt Clint Barton. Clint verloor al op jonge leeftijd zijn ouders, groeide op in een weeshuis en liep weg om zich aan te sluiten bij een kermisgezelschap. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het boogschieten en koos hij de artiestennaam Hawkeye. Nadat hij Iron Man in actie zag, besloot hij de misdaad te gaan bestrijden.

Hoewel Hawkeye een onwaarschijnlijk knappe schutter is, heeft hij geen superkrachten. In de strips en films werkt hij vaak samen met Black Widow. Opmerkelijk is dat Clint Barton er een knus gezinnetje op nahoudt, wat niet heel gebruikelijk is voor een Avenger.

In welke films heb je Hawkeye eerder gezien?

Jeremy Renner is Hawkeye in de Marvel-films

Waarover gaat de tv-serie Hawkeye?

Disney+ zendt Hawkeye uit in de feestmaand, en op de achtergrond is het dan ook volop kerst in New York. Clint Barton is van plan de feestdagen met zijn gezin door te brengen, maar schurken uit zijn verleden schoppen die plannen in de war. Ook verschijnt de jonge Kate Bishop ten tonele. Deze jonge fan wil niets liever dan in Hawkeye's voetsporen treden en blijkt een slimme en capabele bondgenoot in de strijd. 

Wie zijn de acteurs in Hawkeye?

Net als in de eerdere films wordt Clint Barton alias Hawkeye gespeeld door Jeremy Renner. Barton is een voormalig SHIELD-agent, een voormalig Avenger en een meester met de pijl en boog. Acteur Jeremy Renner speelt niet alleen in actiefilms: hij kreeg Oscarnominaties voor zijn vertolkingen in The Town en The Hurt Locker.

De 22-jarige Hawkeye-fan (en toekomstige Hawkeye) Kate Bishop is een rol van Hailee Steinfeld. De actrice werkte zich al jong in de kijker met de western True Grit en kreeg veel lof voor haar recente rollen in The Edge of Seventeen en de serie Dickinson. Ze is ook actief als zangeres en model.

Hailee Steinfeld als Kate Bishop

Florence Pugh verschijnt in Hawkeye als Yelena Belova, de nieuwe Black Widow die werd geïntroduceerd in de gelijknamige film.

Interessant is het personage Maya Lopez, gespeeld door Alaqua Cox. De dove Lopez kan andermans bewegingen perfect nadoen en krijgt mogelijk een hoofdrol in de spin-offserie Echo.

Verder speelt Vera Farmiga (The Conjuring) de rol van Eleanor Bishop, de moeder van Kate. Linda Cardellini (Dead to Me) is net als in de film Laura, de vrouw van Hawkeye.

Hoe past Hawkeye in het Marvel-universum?

De gebeurtenissen in Hawkeye vinden plaats na Avengers: Endgame. Dat is dus na de 'blip' waarbij superschurk Thanos de helft van al het leven in het heelal uitroeide, en ook nadat de slachtoffers dankzij de inspanningen van de Avengers weer terugkeerden. Als je alle Marvel-films en series in de juiste volgorde wilt bekijken, kun je dit artikel eens lezen.

 

Waar en wanneer kun je Hawkeye zien?

De zesdelige serie Hawkeye gaat op woensdag 24 november van start op Disney+. Je kunt dan meteen de eerste twee afleveringen zien. Daarna komt er elke week een aflevering bij. De zesde en laatste aflevering zie je op 22 december.

Hawkeye

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video