Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Krijgt Harry Potter een serie op HBO Max?

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

De geruchten worden steeds luider: Warner Bros. heeft plannen voor een tv-serie die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Deze serie zou direct gebaseerd worden op de personages uit de boekenreeks en exclusief te zien zijn op HBO Max.

Plannen voor een tv-serie in het Harry Potter-universum zijn er al zeker twee jaar, maar werden op een lager pitje gezet door de fusieplannen van Warner Bros. en Discovery. De laatste tijd steken de geruchten weer de kop op: Warner zou op het punt staan een deal te sluiten. Het tv-project is geen spin-off van de Fantastic Beasts-filmreeks, maar wordt direct gebaseerd op de boekenreeks van J.K. Rowling.

J.K. Rowling

Na de immens populaire boekenreeks en verfilming van de boeken belandde de wereld van Harry Potter een beetje in het slop. De Fantastic Beasts-films presteerden matig in de bioscoop, en na de derde film lijkt de Warner Bros.-studio de handdoek in de ring te gooien. Wat ook niet hielp is dat schrijver J.K. Rowling het doelwit werd van een cancel-campagne na wat onhandige uitspraken over transgender mensen.

Harry Potter serie

Dat de Harry Potter-franchise nog springlevend is, bleek uit het succes van de goed bekeken reünie van de acteurs uit de Harry Potter-films op HBO Max. Ook het nieuwe computerspel Hogwarts Legacy werd - ondanks een cancelcampagne - een enorm kassucces. Meer nieuws over de Harry Potter tv-serie wordt verwacht op 12 april, als Warner Bros. Discovery een grote presentatie houdt over de toekomstplannen van het mediabedrijf.

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Fantasy | film | 2001

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Avontuur | film | 2016

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie