Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Schrijver Harlan Coben (Stay Close) heel tevreden bij Netflix en hoopt op verlenging

Series | 20 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Op de laatste dag van 2021 kun je op Netflix kijken naar de miniserie Stay Close, de nieuwste in een reeks verfilmingen van de boeken van Harlan Coben. De misdaadschrijver liet deze week in een interview weten dat hij nog graag lang zo blijft samenwerken met Netflix.

In 2018 sloten Netflix en Harlan Coben een deal om veertien boeken van de schrijver te verfilmen tot series en films die exclusief op Netflix te zien zijn. Coben is daarbij uitvoerend producent en schrijft soms ook het scenario. De auteur strijkt miljoenen op met de deal, die inmiddels zes titels heeft opgeleverd. Dat betekent dat Netflix een beetje moet opschieten, want de overeenkomst loopt in 2023 af.

Harlan Coben

Gelukkig is Harlan Coben erg gelukkig met de samenwerking met Netflix. Hij heeft nog niet gedacht wat hij na 2023 wil doen, "maar ik hoop dat we op deze manier kunnen blijven doorgaan. Ze zijn heel prettig om mee samen te werken en geven me de vrijheid om met andere partijen te werken als ik dat wil", zegt Coben tegen Deadline over Netflix. "Ik vind het een geweldige gedachte dat er op 31 december iemand in Los Angeles op een knop drukt, en er dan tweehonderd miljoen mensen in 190 landen naar mijn serie kunnen kijken."

Schrijver Harlan Coben: blij met Netflix

Lees ook: Alles over de deal van Netflix en Harlan Coben en de series die al verschenen

Er zitten momenteel nog twee series in de pijplijn, waarvan in ieder geval de Poolse titel Hold Tight in 2022 op Netflix wordt verwacht.

Stay Close

De Britse serie Stay Close is de nieuwste aanvulling op de Harlan Coben-bibliotheek van Netflix. De onopvallende moeder Megan (Cush Jumbo) heeft haar wilde jaren al een tijdje achter zich gelaten, maar wordt op een dag geconfronteerd met haar verleden. Haar pad kruist dat van Ray (Richard Armitage), de fotograaf van een roddelblad, en de geobsedeerde rechercheur Broome (James Nesbitt). De zaak gaat aan het rollen als Megan een gezicht van vroeger terugziet

Stay Close

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie