Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Eindelijk kunnen we het laatste seizoen van de geweldige serie Happy Valley zien

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

De politieserie Happy Valley is een van de beste Britse reeksen van de laatste jaren. Het bejubelde slotseizoen is binnenkort te zien op NPO 2 en op NPO Plus.

We moesten maar liefst zeven jaar wachten op het derde seizoen. Daarom is waarschijnlijk is zo'n beetje iedereen vergeten waar de serie over ging, maar we praten je hier bij. Happy Valley gaat over Catherine Cawood (Sarah Lancashire), die politie-inspecteur is in het sombere Yorkshire waar het stikt van de drugsverslaafden en alcoholisten. 

Tommy Lee Royce

Wanneer Tommy Lee Royce (James Norton) wordt vrijgelaten uit de gevangenis doet Catherine er alles aan om hem weer achter de tralies te krijgen. Hij verkrachtte haar dochter die vervolgens zwanger werd en zelfmoord pleegde. Catherine besloot daarop haar kleinzoon zelf op te voeden, een beslissing waardoor haar huwelijk klapte en ze nu samen woont met haar zus, een ex-alcoholist.

Zeven jaar 

De makers wachtten bewust zeven jaar voor ze het derde seizoen maakten omdat kleinzoon Ryan een puber moest zijn in dit vervolg. Ryan (Rhys Connah) is nu 16, Catherine gaat bijna met pensioen en het leven is vrij rustig. Totdat Tommy Lee Royce zijn rentree maakt in haar leven en dat van zijn zoon. 

Happy Valley is vanaf 15 juli te zien op NPO 2. De hele serie staat vanaf 6 juli op NPO Plus. Daar kun je ook de eerste twee seizoenen vinden.

Happy Valley

Misdaad | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie