Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Ewan McGregor kruipt in de huid van modelegende Halston in nieuwe Netflix-serie

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Op vrijdag 14 mei vind je op Netflix de miniserie Halston. De legendarische modeontwerper wordt gespeeld door Ewan McGregor, en de familie van de echte Halston is er helemaal niet blij mee.

In de jaren zeventig was Roy Halston Frowick - die zichzelf altijd simpelweg Halston noemde - een fenomeen in de Amerikaanse modewereld. Met minimalistische ontwerpen en nieuwe materialen greep hij de aandacht van de jetset, met wie hij graag gezien werd in clubs en discotheken. Zijn grote doorbraak kwam met het hoedje dat presidentsvrouw Jacqueline Kennedy droeg bij de inauguratie van haar man.

De echte Halston, omringd door een aantal van zijn 'Halstonettes'

Ewan McGregor

Het flamboyante leven van Halston wordt breed uitgemeten in een nieuwe vijfdelige serie op Netflix. In Halston wordt de titelrol gespeeld door Ewan McGregor en komen ook heel wat beroemdheden voorbij die Halston tot zijn vriendenkring mocht rekenen: zangeres en actrice Liza Minnelli, kunstenaar Andy Warhol en veel topmodellen uit de periode.

Ewan McGregor als Halston op de rode loper

"Onzorgvuldig"

De nieuwe Netflix-serie is gebaseerd op het boek 'Simply Halston' van Steven Gaines. De familie van Halston heeft al een blik op de serie mogen werpen en was er niet over te spreken. "Een onzorgvuldige en fictieve weergave," aldus een woordvoerder. 

Ryan Murphy

Het is ook wel waarschijnlijk dat het leven van Halston in de serie flink smeuïg wordt verteld, want producent Ryan Murphy (Hollywood, Ratched) is daar niet vies van. Bovendien leest de levensloop van de man als een kant-en-klaar filmscenario. Na het grote succes volgde een aantal domme financiële beslissingen en raakte Halston zijn mode-imperium kwijt. Uiteindelijk stierf hij op 57-jarige leeftijd aan aids.

Trailer

De trailer geeft een goede indruk wat je van Halston mag verwachten. Op 14 mei staan de vijf afleveringen op Netflix.