Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Guidinc. Awards Fun Facts: Van je collega's moet je het hebben

Series | 28 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Dat series die zich afspelen op de werkvloer erg populair zijn, is niet zo vreemd. Situaties op het werk zijn herkenbaar, want iedereen heeft wel zo'n collega die het bloed onder je nagels vandaan haalt, of juist je hele dag goedmaakt. 

Stem op de Guidinc. Awards en win toffe prijzen

The Morning Show

Het vlaggenschip van Apple TV+ is de dramaserie The Morning Show, met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon als collega's bij een nieuwsstation. Hoewel de makers ontkennen dat Apple ze heeft gepusht om Apple-producten in beeld te laten zien, telde The Wall Street Journal gemiddeld 32 shots per aflevering met een iPhone, iPad of Macintosh.

Stem en win toffe prijzen

The Chair

De professoren in het comedydrama The Chair (Netflix) krijgen een beroemde gastdocent als nieuwe collega: David Duchovny, die met veel zelfspot een versie van zichzelf speelt. De X-Files-acteur haalde daadwerkelijk een master in de Engelse literatuur aan de prestigieuze universiteit Yale en publiceerde vier boeken.

Stem en win toffe prijzen

Mythic Quest

De makers van Mythic Quest (Apple TV+), een sitcom over de collega's van een gamesstudio, hebben vastgelegd dat hoofdpersonages Ian Grimm en Poppy Li geen relatie mogen krijgen in de serie. Dit om te benadrukken dat een volwassen man en vrouw kunnen samenwerken zonder dat er romantiek aan te pas komt.

Stem en win toffe prijzen

Suits

Het scheelde niet veel of Suits (Netflix) was een heel andere serie geweest. Zo zou de advocatenserie oorspronkelijk gaan over Wall Street-beleggers, was het personage van Jessica Pearson eigenlijk mannelijk en zou ze in de serie worden vermoord. Zelfs de naam is anders uitgepakt dan gepland, want Suits heette aanvankelijk A Legal Mind.

Stem en win toffe prijzen

The Bold Type

The Bold Type (Netflix) volgt drie collega's op de redactie van het magazine Scarlett in New York. Maar als je goed oplet kun je zien dat hun kantoor hetzelfde is als dat van de advocaten in Suits, dat ook in New York speelt. Het gebouw staat echter in het Canadese Toronto, waar beide series worden opgenomen.

Stem en win toffe prijzen

Ted Lasso

In het eerste seizoen van Ted Lasso (Apple TV+) haalt Rebecca een beroemde Nederlandse voetbaluitdrukking aan: "every disadvantage has its advantage". Nu wordt "elk nadeel heb z'n voordeel" wel vaker aan Johan Cruijff toegeschreven, maar de uitdrukking bestaat eigenlijk al sinds het begin van de twintigste eeuw.

Stem en win toffe prijzen

Younger

In Amerika wordt Younger (Videoland), de sitcom over de collega's van een uitgeverij, met één aflevering per week uitgezonden. Maar bedenker Darren Star vindt dat zijn serie eigenlijk veel beter geschikt is om te bingewatchen, want de afleveringen nodigen uit om te blijven kijken. Gelukkig voor ons is de serie hier op Videoland te bingen.

Stem en win toffe prijzen

The Morning Show

Drama | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Younger

Komedie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie