Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Guidinc. Awards: Fun Facts over tienerliefde en tienerleed

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Is je schooltijd echt de mooiste tijd van je leven? De scholieren uit deze series worden overdonderd door de ups en downs van vriendschappen en familie, het mijnenveld van relaties en de druk om te presteren. 

Stem en win toffe prijzen

Élite

Danna Paola, die Lu speelt in Élite (Netflix), zag haar rol bijna aan haar neus voorbijgaan. Ze was op zoek naar fanmail in het spamfilter van haar e-mail, toen ze een antwoord zag van het castingbureau van Netflix. De audities waren toen al drie dagen voorbij, maar met een video-auditie wist Paola de rol toch nog binnen te halen. 

Stem en win toffe prijzen

Love, Victor

De tienerserie Love, Victor (Disney+) is een spin-off van Love, Simon, de verfilming van een bestseller van Becky Albertalli. De schrijfster pende nog drie andere boeken, die zich allemaal afspelen in de wereld van hoofdpersonage Simon Spier, zijn vrienden en hun families. Fans noemen de boeken, films en series daarom het 'Simonverse'.

Stem en win toffe prijzen

Never Have I Ever

In het eerste seizoen van Never Have I Ever (Netflix) werd de stem van de verteller verzorgd door de beroemde tennisspeler John McEnroe. In seizoen twee zou Chrissy Teigen die taak overnemen, maar toen haar oude treitertweets opdoken, ging de klus aan haar neus voorbij. In model Gigi Hadid werd een vervanger gevonden.

Stem en win toffe prijzen

Sex Education

Hoewel Sex Education (Netflix) een Britse serie is, wilden de makers een ode brengen aan de Amerikaanse tienerfilms van John Hughes uit de jaren tachtig. Daarom lijkt Mooredale wel een Amerikaanse highschool, compleet met de typische kluisjes en een American footballteam, en zie je in de serie alleen auto's uit de eighties.

Stem en win toffe prijzen

Euphoria

De fraaie make-up met veel glitter en schitter is heel opvallend in Euphoria (Ziggo HBO). Make-updesigner Doniella Davy kreeg van de regisseur volledig de vrije hand. Ze gebruikte de expressieve make-up om de emoties van de personages te benadrukken, en stemde haar ontwerpen voor elke aflevering af op hun karakter en stemming.

Stem en win toffe prijzen

Outer Banks

De tieners uit The Outer Banks (Netflix) wonen aan de kust van North Carolina, die wel wat wegheeft van de Waddenzee. Het gebied is bekend om zijn scheepswrakken en was de laatste schuilplaats van Edward Teach, de beruchte piraat Zwartbaard. Verder staat er de grootste bakstenen vuurtoren van de VS, die ook een rol speelt in de serie.

Stem en win toffe prijzen

Follow the SOA

De bekende twitteraar Zjos Dekker, die vaak tweets schrijft over haar autisme, werd gevraagd om auditie te doen voor de rol van Esmée in Follow the SOA (Videoland). Ze kreeg de rol niet, maar schrok toen ze zag hoeveel het personage in de serie op haar lijkt. Ze kon niet waarderen dat "er entertainment wordt gemaakt over mij rug heen".

Stem en win toffe prijzen

Euphoria

Drama | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Never Have I Ever

Komedie | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie