Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Guidinc. Awards: Fun facts over series met helden en superhelden

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vele geweldige series zijn genomineerd voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Dit is de lijst met leuke weetjes over series met helden en superhelden

Van zwijgzame huurlingen en onverschrokken veroveraars tot gespierde monsterjagers en gemaskerde misdaadbestrijders: in deze series spelen helden een hoofdrol. Soms als actieheld of superheld, maar ook gewoon als de 'flikken' die de straten van Maastricht veilig houden.

1. The boys 
In de strip waarop The boys (Amazon Prime Video) is gebaseerd, werd het personage van Hughie gemodelleerd naar de Britse acteur Simon Pegg. Hem werd beloofd dat hij de rol van Hughie mocht spelen als de strip ooit zou worden verfilmd. Omdat die verfilming lang op zich liet wachten, speelt Pegg nu de rol van Hughies vader.

2. Flikken Maastricht
Soms komen in Flikken Maastricht (NPO Plus) bekende Nederlanders voorbij als zichzelf. Zo liep Jan Smit in seizoen negen een dagje mee met Floris en Eva, en werd in het eerste seizoen toenmalig burgemeester Gert Leers van Maastricht bekeurd omdat hij een rood stoplicht negeert.

3. Tom Clancy's Jack Ryan
John Krasinski is de vijfde acteur die in de huid kroop van agent Jack Ryan uit de boeken van Tom Clancy. Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en Chris Pine gingen hem voor in een vijftal bioscoopfilms. Krasinski keert terug in een derde seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan (Amazon Prime Video).

4. The Mandalorian
De man onder het masker in The Mandalorian (Disney+) is niet altijd acteur Pedro Pascal, maar vaak ook een van zijn 'doubles' die gespecialiseerd zijn in stunts en vechtscènes. In de vierde aflevering van het eerste seizoen is Pascal zelfs helemaal niet te zien. Hij verzorgt wel altijd de stem van het personage.

5. The umbrella academy
Ken Hall speelt in The umbrella academy (Netflix) de rol van Herb, lid van de Temps Commission. In dezelfde serie acteerde hij de scènes van chimpansee Pogo. Zijn bewegingen werden met motion capture vastgelegd en via computeranimaties omgezet in die van de intelligente aap.

6. Vikings
De makers van Vikings (Ziggo Movies & Series) doen er alles aan om de serie zo authentiek mogelijk te maken. Talen die je voorbij hoort komen zijn Oudnoors, Oudengels en Oudfrankisch. Voor de soundtrack werden oude Noorse instrumenten gebruikt als de 'bukkehorn' (een blaasinstrument gemaakt van een ramshoorn) en de 'tagelharpa' (viersnarige lier).

7. Watchmen
Watchmen (Ziggo Movies & Series/HBO) speelt zich af in de wereld van de gelijknamige superheldenstrip uit de jaren tachtig. In het Watchmen-universum wint Amerika de Vietnamoorlog en wordt Vietnam ingelijfd als 51ste staat. In aflevering drie van de serie zie je daarom een Amerikaanse vlag met 51 sterren in plaats van de gebruikelijke 50.

8. The witcher
Het liedje Toss a coin to your witcher dat Jaskier zingt in The witcher (Netflix) ging al snel een eigen leven leiden. Het ging viral op de social media en kreeg wereldwijd honderden coverversies, fanversies en remixes. De hoogste hitnotering was in Hongarije: Toss a coin to your witcher bereikte nummer 9 in de nationale Top 40.

Zit jouw favoriete serie tussen dit rijtje? Stem op de Guidinc. Streaming Video Awards.

Stem hier!