Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Guidinc. Awards: Fun Facts over crimineel goede series

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vele geweldige series zijn genomineerd voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Dit is de lijst met leuke weetjes over series die crimineel én goed zijn. En vergeet niet te stemmen op je favoriete serie.

Stem en win toffe prijzen

Diefstal, oplichting en illegale handeltjes als bron van vermaak? Sommige van de meest populaire series draaien helemaal om de misdaad. Soms is de crimineel een schurk, soms een held, maar vaak ook allebei een beetje.

1. La Casa de Papel

De opnames voor de Spaanse hitserie La casa de papel (Netflix) vonden plaats op driehonderd locaties in zeven landen. De makers lieten zeshonderd goudstaven en één miljoen nepbiljetten van 50 euro maken voor verschillende scènes. In de loop van de seizoenen werden er voor de cast zeshonderd rode jumpsuits gemaakt.

Stem en win toffe prijzen

2. Lupin

De makers van Lupin (Netflix) gaven Parijs een grote rol in de serie, maar wilden de stad niet laten zien via toeristische plaatjes. Bij hoge uitzondering kregen ze toestemming om te schieten in Musée d'Orsay en het Louvre. Hoofdrolspeler Omar Sy vond het magisch om 's nachts alleen te zijn in één ruimte met de Mona Lisa.

Stem en win toffe prijzen

3. Quiz

De miniserie Quiz (NPO Start & Videoland) draait om de vraag of kandidaat Charles Ingram de boel heeft opgelicht in de tv-quiz van Chris Tarrant. Na de uitzending vlogen de heren elkaar in de haren: Ingram noemde Tarrant op Twitter 'verward' en een 'leugenaar', waarna Tarrant hem uitmaakte voor 'een rotvent, ploert en bandiet'.

Stem en win toffe prijzen

4. Klem

In het Verenigd Koninkrijk wordt de Nederlandse misdaadserie Klem (NPO Start & NLZIET) uitgezonden onder de titel Blood Pact. De serie heeft er heel wat fans, onder wie de beroemde komiek Ricky Gervais, die zich op Twitter vol bewondering uitsprak over het acteerwerk, de plot en de zwart-komische verhaalelementen.

Stem en win toffe prijzen

5. Undercover

Tom Waes, die in de serie Undercover (Netflix) de rol van rechercheur Bob Lemmens speelt, is meer dan acteur. Zo is hij presentator van Reizen Waes en Kamp Waes (ook op de NPO te zien), maar ook is hij actief als zanger. Met 'Dos cervezas' scoorde Waes ooit een zomerhit in België. De opvolger 'Dva vodka' had minder succes.

Stem en win toffe prijzen

6. Mocro Maffia

Het derde seizoen van Mocro maffia (Videoland) trok maar liefst dertig procent meer kijkers dan het tweede. De serie is een van de motors van de streamingdienst, die onlangs de miljoen abonnees passeerde. De makers gingen ook nog eens aan de haal met een Gouden Kalf en werden genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

Stem en win toffe prijzen

7. Flikken Maastricht

In de 162 afleveringen van Flikken Maastricht (NPO Start & NLZIET) kwamen er veel beroemde gastrolspelers voorbij. Zo zagen we Yolanthe Cabau, Jan Smit, Frans Bauer, André Rieu en vele anderen. Ook Ruud de Wild werd een rol beloofd – als lijk – maar hij is nog niet gespot. Nog kansen genoeg, want de serie gaat nog minstens drie seizoenen door.

Stem en win toffe prijzen

Lupin

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Mocro Maffia

Misdaad | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie