Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Trailer en rel voor nieuwe Netflix-serie Grand army

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix presenteerde vandaag de trailer voor de nieuwe serie Grand army, waarin vijf Amerikaanse tieners strijden tegen racisme. De première wordt echter overschaduwd door een fikse rel.

Grand army vertelt het verhaal van Joey, Dominique, Jayson, Leila en Siddharta. Deze vijf middelbarescholieren met diverse achtergronden hebben dagelijks te maken met racisme en ongelijkheid. Ze hebben verschillende manieren om zich daar doorheen te slaan.

Ming Peiffer

Minder mooi is het verhaal dat zich op de set afspeelde. Ming Peiffer, een van de schrijvers, besloot op te stappen na een actie van de showrunner van de serie. Deze zou ten onrechte naar personeelszaken zijn gestapt om te klagen over een zwarte schrijver van de serie. De rel heeft zich twee jaar geleden afgespeeld. 

 

Misstanden

Via tweets en een interview liet Peiffer weten dat ook twee andere schrijvers met haar zijn opgestapt wegens racistische uitbuiting. De sfeer rond het project was allesbehalve harmonieus. Peiffer beweert ook dat Netflix probeerde om een schrijver met een latino-achtergrond te weinig te betalen. Netflix zou niets aan de misstanden hebben gedaan, maar de medewerkers hebben vervangen door andere schrijvers met een diverse achtergrond.

Trailer

Vandaag presenteerde Netflix de trailer voor Grand army. De serie speelt zich af in Brooklyn en is gebaseerd op een toneelstuk uit 2013 van Katie Cappiello.

Premieredatum

Vanaf 16 oktober kun je Grand army bekijken op Netflix. De serie bestaan uit tien afleveringen. 

Grand Army

jeugd | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie