Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

George Clooney maakt nieuwe serie voor Showtime: The Department

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

George Clooney gaat de serie The Department regisseren. De spionageserie zal te zien zijn op de streamingdienst SkyShowtime. Het acteren laat George helaas aan anderen over.

The Department is gebaseerd op de Franse serie Le Bureau des Légendes van Canal+. De serie wordt nu al een beetje vergeleken met Homeland omdat ie net als die serie met Claire Danes over inlichtingendiensten gaat. Het Bureau des Légendes is verantwoordelijk voor de training van undercover-agenten die op langdurige missies gaan. Het doel van deze agenten is jarenlang onder een valse identiteit in het buitenland wonen om daar informanten te rekruteren. 

Franse versie

De Franse versie gaat over geheim agent Guillaume Debailly die na zes jaar undercoverwerk in Syrië terugkeert naar Frankrijk. Daar heeft hij moeite om zijn geheime identiteit te vergeten. Ook het opleiden van een jonge rekruut en het onderzoek naar de verdwijning van een collega in Algerije lopen niet van een leien dakje. De nieuwe versie van George Clooney wordt vast en zeker ver-Amerikaniseert.

De opnamen van The Department beginnen later dit jaar.