Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Serie over kindermisbruiker Gary Glitter op Netflix

Series | 24 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie concentreert zich niet zozeer op Gary Glitter zelf maar op de journalisten die hemel en aarde bewogen om hem veroordeeld te krijgen wegens misbruik. De titel van de serie wordt dan ook Hunting Gary Glitter.

Gary Glitter was in de jaren zeventig een beroemde Britse popster. Vooral in zijn thuisland scoorde Glitter, die eigenlijk Paul Gadd heet, vele hits. In Nederland was hij minder beroemd, al kwam Do You Wanna Touch Me? Oh Yeah (een titel die bij nader inzien niet zo lekker is), toch nog tot de vierde plek in de top 40. 

Vietnam

Glitter viel hard van zijn voetstuk toen eind jaren negentig kinderporno op zijn computers werd gevonden. En dat was nog maar het begin. Hij zat korte tijd in de gevangenis, emigreerde vervolgens naar Cambodja en Vietnam en werd daar in 2005 gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes. Later draaide hij ook nog in Engeland de bak in wegens misbruik van meisjes. 

1977

Dat Gary Glitter een overtuigd pedofiel was, had al trouwens al duidelijk moeten zijn toen hij in 1977 werd opgepakt na misbruik van een 6!-jarig meisje. Maar destijds keken de autoriteiten iets anders aan tegen pedofielen. 

Journalisten

Tijdens zijn omzwervingen over de aarde werd Gary Glitter gevolgd door een aantal vasthoudende journalisten. Zij waren het die de autoriteiten van Vietnam op de hoogte brachten van zijn misdaden daar. De inmiddels 79-jarige Glitter is net weer op vrije voeten, hij werd op 3 februari vrijgelaten wegens goed gedrag. 

Er wordt al een aantal maanden gewerkt aan Hunting Gary Glitter. Prime Video zou ook bezig zijn met een project over de beruchte zanger.