Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Game of Thrones-sterren reageren op overlijden Diana Rigg (Olenna Tyrell)

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Gisteren overleed Diana Rigg, de actrice die de rol van Lady Olenna Tyrell speelde in Game of thrones. Haar collega's bewijzen haar een laatste eer via social media.

Diana Rigg was al op hoge leeftijd toen ze toetrad tot de cast van Game of thrones, maar had toen al een succesvolle acteercarrière achter de rug.

Sekssymbool

Riggs doorbraak kwam in de jaren zestig met The avengers, een Britse tv-serie die in Nederland werd uitgezonden als De wrekers. In die serie speelde Rigg de rol van Emma Peel, een intelligente jonge vrouw die uitblonk in de vechtkunst. Dankzij haar vertolking werd Rigg een mode-icoon en sekssymbool.

Olenna Tyrell

De actrice speelde ook een rol in de Bond-film On her majesty's secret service, maar bleef vooral actief op tv. Dankzij Game of thrones keerde ze weer volop terug in de aandacht. Als Lady Olenna Tyrell was ze een onopvallend maar zeer invloedrijk personage tussen de machtswellustelingen in de serie. In haar laatste scène doet ze een opzienbarende onthulling die fans van de serie lang zal bijblijven.

Nikolaj Coster-Waldau

Ook haar Game of thrones-collega's zullen Diana Rigg niet vergeten. Via onder meer Twitter en Instagram bewezen ze haar een laatste eer. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) prees haar talent, intelligentie en gevoel voor humor: "Een absoluut genot en eer om met haar te werken."

Koningin van Westeros

John Bradley (Samwell Tarly) prees zijn collega met de woorden "Diana Rigg was geweldig. Maar dat wist je al. Iedereen wist dat. Erg verdrietig nieuws." Pedro Pascal (Oberyn Martell) deelde een foto en noemde Rigg "De ware koningin van Westeros".

82 jaar

Diana Rigg overleed op 10 september in haar woning in Londen aan de gevolgen van kanker. Ze werd 82 jaar.

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie