Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Krijgt Game of Thrones nóg een prequel op HBO Max?

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Na House of the Dragon heeft HBO de smaak te pakken. Volgens vakblad Variety zit er nóg een Game of Thrones-prequel in de pijplijn. Hierin wordt de klok nog verder teruggedraaid, tot ongeveer drie eeuwen voor het begin van Game of Thrones.

House of the Dragon was een groot succes voor het Amerikaanse abonneekanaal HBO en zijn streamingdienst HBO Max. De serie krijgt er dus een seizoen bij, maar er liggen ook plannen voor een tweede prequel van Game of Thrones. Deze heeft nog geen titel of schrijver, maar insiders zeggen dat de serie gaat over de allereerste koning Aegon Targaryen.

Aegon I

Samen met zijn zussen Visenya en Rhaenys - die tevens zijn echtgenotes waren - wist Aegon de koninkrijken van Westeros te verenigen. Dat lukte natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar ging gepaard met veel bloedvergieten. Ook de drie draken van Aegon en zijn zussen kwamen daarbij van pas. Aegon was de eerste koning die plaatsnam op de ijzeren troon en legde zo de basis voor de Targaryen-dynastie, het geslacht waartoe ook Rhaenyra (House of the Dragon) en Daenerys (Game of Thrones) behoorden. De nieuwe prequelserie zou 200 jaar voor House of the Dragon spelen en 200 jaar voor Game of Thrones.

Game of Thrones

Het is nog niet duidelijk of de prequel een losstaande miniserie moet worden of een project met meerdere seizoenen. Wel zou er worden gesproken over een film waarmee de nieuwe serie wordt ingeleid. Er is dus nog veel onduidelijk over dit nieuwste project in het Game of Thrones-universum, maar spannend is het wel!

Game of Thrones

Actie | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

House of the Dragon

Actie | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie