Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De langverwachte Game of Thrones-prequel House of the Dragon op HBO MAX

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

Drie jaar na het rampzalige einde van Game of Thrones keren we terug naar Westeros, maar dan 200 jaar eerder in de nieuwe HBO MAX-serie House of the Dragon.

House of the Dragon ademt dezelfde sfeer uit als Game of Thrones, maar de machtsverhoudingen zijn totaal anders. En natuurlijk is er geen spoor van Jon Snow of Arya Stark. De voorvaderen van drakenkoningin Daenerys Targaryan zijn wel volop vertegenwoordigd. Het huis van de hoogblonde familie zit immers al jaren op de troon en er is volop vrede in het koninkrijk waar koning Viserys I (Paddy Considine) op de ijzeren troon zit. 

Rhaenyra Targaryen

Maar Viserys heeft een probleem. Hij heeft enkel dochter Rhaenyra (Milly Alcock) als opvolger en een meisje op de troon, daar hebben maar weinigen trek in. Dat geldt ook voor de wrede broer van de koning, Daemon Targaryen (Matt Smith), die Rhaenerya best aardig vindt, maar veel liever zichzelf laat kronen. 

Lees hier ons interview met hoofdrolspeelster Milly Alcock

Het begint klein

Waar voorganger Game of Thrones meteen startte met een berg aan families en werelden, houdt House of the Dragon het in de eerste aflevering klein. Dat is fijn, want we moeten even wennen aan alle nieuwe personages en de rollen die ze spelen. Later in het seizoen komen er vast nog veel meer families bij. 

Veel draken

Maar de basis die in de eerste aflevering wordt gelegd is veelbelovend. Er zijn nu al politieke spelletjes, er worden al flink wat inwoners van Westeros een kopje kleiner gemaakt. En dit Westeros stikt van de draken die er imposant uitzien. Voordat we Rhaenyra, Daemon en de rest net zo goed kennen als onze vrienden uit Game of Thrones gaat nog even duren, maar na deze eerste aflevering hebben we wel veel zin zin in een verdere kennismaking. 

Score 

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken!

De eerste aflevering van House of the Dragon is vanaf 22 augustus 2022 te zien op streamingdienst HBO MAX. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen.

House of the Dragon

Actie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie