Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Game of thrones-duo brengt Chinees sf-epos naar Netflix

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Na het gigasucces van Game of thrones hadden showrunners David Benioff en Dan Weiss hun volgende klus voor het uitzoeken. De heren kozen ervoor om het sciencefiction-epos The three-body problem te bewerken tot Netflix-serie.

Het project van Benioff en Weiss wordt ambitieus, en niet zo'n beetje. The three-body problem is de bejubelde sf-trilogie van de Chinese auteur Liu Cixin, die wel wordt vergeleken met ontzagwekkende genremeesters als Arthur C. Clarke en Isaac Asimov.

Grenzeloos

In The three-body problem ontdekt de mensheid dat er een buitenaardse invasie aanstaande is. Nog voordat er maar een alien in beeld komt, zijn de politieke, militaire, wetenschappelijke en filosofische consequenties enorm. Het epos strekt zich niet alleen uit in de onmetelijke ruimte, maar beslaat ook miljarden jaren in de tijd. Daarnaast neemt het boek een duik in gesimuleerde computerwerelden en andere dimensies. Ga er maar aan staan om zo'n grenzeloos avontuur naar het kleine scherm te vertalen. 

Duur project

Natuurlijk hebben Benioff en Weiss met Game of thrones al bewezen dat ze een overtuigende fantasiewereld kunnen bouwen. Netflix zal er wel diep voor in de buidel moeten tasten. Eerder speelde Amazon met plannen om The three body problem naar streamingdienst Prime Video te brengen, en daarbij werd gesproken over een productiebudget van een miljard dollar. 

The wandering earth

Ben je benieuwd geworden naar sf-grootmeester Liu Cixin en zijn werk? Op Netflix vind je een eerdere film, The wandering earth, gebaseerd op zijn gelijknamige korte verhaal.

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie