Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Fransen haten Emily in Paris, de rest van de wereld geniet

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie Emily in Paris doet het geweldig in Nederland en in de rest van de wereld. Behalve in Frankrijk dan. De Fransen vinden dat de reeks over een Amerikaanse in Parijs vol zit met stomme cliché's. 

In Emily in Paris speelt Lily Collins de hoofdrol als Emily, die voor haar nieuwe baan bij een marketingbureau van Chicago naar Parijs verhuist. Aldaar komt ze terecht op een kantoor vol arrogante Fransen die helemaal geen zin hebben in een Amerikaanse die ze vertelt hoe er gewerkt moet worden.

Minnares

De meeste Parijzenaren die Emily tegenkomt komen pas om 11 uur op kantoor, roken de hele dag door op hun werkplek, drinken wijn bij hun ontbijt, hebben allemaal een minnaar of minnares naast hun echtgeno(o)t(e) en zijn enorme seksisten. Dat valt natuurlijk niet helemaal lekker bij de Franse medemens. 

Ratten

En er is meer kritiek. Parijs ligt er werkelijk prachtig bij in Emily in Paris, een beeld dat de inwoners zelf niet direct herkennen. De serie speelt zich grotendeels af in het 15de arrondissement wat in werkelijkheid vol gekalkt is met graffiti, waar overal afval ligt en de ratten welig tieren. Maar niets van dat al in Emily in Paris

Dit is een bericht van een echte Amerikaanse expat in Parijs. 

Lees ook: onze recensie over Emily in Paris

Gabriel

Iedereen die niet Frans is, geniet intussen van Emily in Paris. Van de mooie plaatjes, van de mode, en van buurman Gabriel (Lucas Bravo). Allemaal dingen doe ons herinneren aan een een simpelere corona-loze tijd. De serie is een van de meest bekeken Netflix-titels wereldwijd. 

 

Guidinc. organiseert binnenkort de Guidinc. Streaming Video Awards, de allereerste Nederlandse publieksprijzen voor de beste series en films. En we hebben ook nog een paar andere bijzondere categorieën in petto. Doe je ook mee?

IK WIL ALLES WETEN OVER DE GUIDINC. AWARDS

 

Emily in Paris

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie