Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de tien beste Franse series en films op Netflix

Series | 2 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Franse serie Les Combattantes gooit hoge ogen op Netflix, maar er staan nog veel meer goeie Frans series en films op de streamingdienst. Kijk maar!

Lupin

Het eerste seizoen van Lupin sloeg in als een bom. En ook het tweede beviel goed. Zo goed dat het derde seizoen al werd aangekondigd voordat we naar het tweede konden kijken. De serie met Omar Sy als Assane Diop - een schoonmaker die zich laat inspireren door de boeken van Arsène Lupin en een grote kraak zet - is een echte must-see voor alle fans van heistfilms. Aan het einde van de tweede reeks besloot Assane te vluchten uit Parijs. Voorlopig is nog niet bekend wanneer we kunnen zien hoe dat afloopt, maar heel lang zal het niet meer duren. 

Une Mère Parfaite

Julie Gayet (Hélène Berg) schrikt zich een hoedje in deze miniserie wanneer ze hoort dat haar dochter Anya (Eden Doucourant), een studente in Parijs, wordt verdacht van de moord op een rijke erfgenaam. In Parijs aangekomen zoekt Hélène contact met haar jeugdliefde Vincent (Tomer Sisley), die haar als advocaat hopelijk kan bijstaan. Maar hoe verder de twee komen, hoe meer de vraag rijst of dochterlief wel zo onschuldig is. Het verhaal is gebaseerd op dat van Amanda Knox, een Amerikaanse vrouw die bijna vier jaar in een Italiaanse gevangenis omdat ze haar huisgenoot Meredith Kercher vermoord zou hebben.

Dix pour cent (Call My Agent)

Wie het wil maken in de showbusiness kan niet zonder agent, ook al steekt deze tien procent van je honorarium in de zak. Dix pour cent volgt het reilen en zeilen van een gerenommeerd Frans impresariaat, waar veel bekende sterren over de vloer komen. Deze prima mix van comedy en melodrama oogt eerder als een film dan als een tv-serie. Leuk is dat allerhande bekende Franse sterren eventjes hun gezicht laten zien in kleine gastoptredens. De eerste vier seizoenen vind je op Netflix.

Marianne

Horror is niet het eerste waar je aan denkt bij de Franse cinema, maar toch werden enkele van de naarste films in het genre in Frankrijk gemaakt. De Netflix-serie Marianne is akelig op een prettige manier, en mag zelfs horrorkoning Stephen King tot zijn fans rekenen. Horrorverhalenschrijfster Emma keert terug naar haar geboorteplaats, waar ze ontdekt dat een duister personage uit haar dromen en boeken tot leven is gekomen. 

La Forêt

Heel spannend misdaaddrama over een Frans dorpje in de Ardennen waarin één tienermeisje verdwijnt. De plaatselijke politie en een bezorgde lerares ontdekken daarna schokkende geheimen en ze ontdekken dat niemand te vertrouwen is. Deze zesdelige miniserie kreeg geweldige recensies en dat is niet meer dan terecht. 

Osmosis

Onlangs lanceerde zowel Netflix als Amazon Prime Video een serie waarin technologie het mogelijk maakt om voor iedereen de perfecte partner te vinden. Maar voordat The One en Soulmates met dit idee kwamen, was de Franse serie Osmosis ze al voor. In de toekomst leest een app het brein van de gebruiker uit, om daarna op zoek te gaan naar een ideale match. Maar zijn je diepste gedachten en geheimen wel zo'n goed vertrekpunt voor een zoektocht naar de ware liefde? In deze sf-serie in de lijn van Black Mirror ontdekken de gebruikers langzaam maar zeker de nadelen.

Caïd (Dealer)

Het werd een verrassend grote hit voor Netflix, deze serie die zich afspeelt in de Franse buitenwijken. Twee filmmakers willen er een gangsterrapvideo opnemen, maar raken dan verstrikt in het echte gangsterleven. Het leven in de banlieues is wel eens realistischer in beeld gebracht (bijvoorbeeld in Les misérables uit 2019), maar Caïd houdt de spanning er in doordat je alleen te zien krijgt wat de camera opneemt. Omdat de afleveringen van deze serie maar een minuut of tien duren, kijk je hem makkelijk op een avondje weg.

Plan Coeur

Nog zo'n lekkere wegkijkserie, maar dan boordevol romantiek. Sinds het uit is met haar vriend loopt Elsa rond met een gebroken hart. Dat duurt nu al bijna twee jaar, en Elsa nadert de dertig. Hoog tijd dus voor een oplossing, vinden Elsa's vrienden, die een plan bedenken om haar uit de put te helpen. Een gigolo moet Elsa haar ex doen vergeten, maar helaas werkt het plan iets te goed want Elsa valt voor een blok voor de ingehuurde kracht. Het simpele gegeven was goed voor twee seizoenen en een speciale corona-aflevering. Het derde en laatste seizoen zal later dit jaar verschijnen.

Balle Perdu (Lost Bullet)

Behalve series vind je ook Franse films op Netflix. Mocht je zijn uitgekeken op de Fast & Furious-serie, dan heb je aan Balle perdue een aangename zit. Kleine crimineel Lino gaat als automonteur werken voor een speciale politie-eenheid. Als zijn vriend door corrupte agenten wordt vermoord, dreigt Lino daarvan de schuld te krijgen. Hij moet vluchten en tegelijkertijd zijn onschuld bewijzen in deze actiefilm vol ronkende motoren en zenuwslopende achtervolgingen. Een tweede deel staat ook op Netflix. 

Une Fille Facile

Een Franse Netflix-film die ook de goedkeuring van de recensenten kon wegdragen is Une Fille Facile. De zestienjarige Naima woont in Cannes en heeft maar één plan voor de zomer: uitzoeken wat ze met haar leven wil doen. Dan arriveert nicht Sofia om vakantie te vieren. Naima raakt in de ban van de coole, vier jaar oudere Parisienne en leert heel wat over het leven, de liefde en zichzelf. Een mooi coming-of-age drama waarin voortreffelijke wordt geacteerd door de jonge spelers.