Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de tien beste Franse series en films op Netflix

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook met Franstalige titels wist Netflix afgelopen jaar stevig te scoren. Er is daarom een flinke partij nieuwe Franse films en series op komst. Voor wie daar niet op kan wachten hebben we de beste Franse titels opgesnord die je nu al op Netflix kunt bekijken.

Lupin

Na vijf afleveringen bleven veel fans van Lupin met een leeg gevoel achter. Hoe gaat het nu verder met de charmante meesterdief? De serie met Omar Sy als Assane Diop - een schoonmaker die zich laat inspireren door de boeken van Arsène Lupin en een grote kraak zet - was razend populair en is een echte must-see voor alle fans van heistfilms. De tweede lading afleveringen van Lupin komt gelukkig al deze zomer naar Netflix. 

Zet Lupin op je kijklijst

Dix pour cent (Call My Agent)

Wie het wil maken in de showbusiness kan niet zonder agent, ook al steekt deze tien procent van je honorarium in de zak. Dix pour cent volgt het reilen en zeilen van een gerenommeerd Frans impresariaat, waar veel bekende sterren over de vloer komen. Deze prima mix van comedy en melodrama oogt eerder als een film dan als een tv-serie. Leuk is dat allerhande bekende Franse sterren eventjes hun gezicht laten zien in kleine gastoptredens. De eerste vier seizoenen vind je op Netflix.

Zet Dix pour cent op je kijklijst

Family business

Family business is Hollands Hoop op z'n Frans, en met veel meer humor, maffe personages en een vleugje slapstick. Als ondernemer Joseph hoort dat de teelt van wiet in Frankrijk legaal wordt, gooit hij het roer om en maakt hij van zijn slagerij een coffeeshop. Natuurlijk vinden hij en zijn familie daarbij de nodige obstakels op hun pad. Er verschenen van Family business al twee seizoenen en een derde is onderweg.

Zet Family business op je kijklijst

Marianne

Horror is niet het eerste waar je aan denkt bij de Franse cinema, maar toch werden enkele van de naarste films in het genre in Frankrijk gemaakt. De Netflix-serie Marianne is akelig op een prettige manier, en mag zelfs horrorkoning Stephen King tot zijn fans rekenen. Horrorverhalenschrijfster Emma keert terug naar haar geboorteplaats, waar ze ontdekt dat een duister personage uit haar dromen en boeken tot leven is gekomen. 

Zet Marianne op je kijklijst

Le chalet

Ben je op zoek naar een miniserie die je in een weekendje kunt wegwerken? Dan is het zesdelige Le chalet een aanrader. Het verhaal speelt zich af in de Franse Alpen en springt op en neer tussen twee tijdlijnen. In 2007 neemt een gezin zijn intrek in een huis in de bergen, waar ze een nieuwe start hopen te maken. Tien jaar later is hetzelfde huis de locatie van een huwelijksfeest. En pakkende thriller met horrortrekjes en een ontknoping die je niet ziet aankomen.

Osmosis

Onlangs lanceerde zowel Netflix als Amazon Prime Video een serie waarin technologie het mogelijk maakt om voor iedereen de perfecte partner te vinden. Maar voordat The One en Soulmates met dit idee kwamen, was de Franse serie Osmosis ze al voor. In de toekomst leest een app het brein van de gebruiker uit, om daarna op zoek te gaan naar een ideale match. Maar zijn je diepste gedachten en geheimen wel zo'n goed vertrekpunt voor een zoektocht naar de ware liefde? In deze sf-serie in de lijn van Black Mirror ontdekken de gebruikers langzaam maar zeker de nadelen.

Zet Osmosis op je kijklijst

Caïd (Dealer)

Het werd een verrassend grote hit voor Netflix, deze serie die zich afspeelt in de Franse buitenwijken. Twee filmmakers willen er een gangsterrapvideo opnemen, maar raken dan verstrikt in het echte gangsterleven. Het leven in de banlieues is wel eens realistischer in beeld gebracht (bijvoorbeeld in Les misérables uit 2019), maar Caïd houdt de spanning er in doordat je alleen te zien krijgt wat de camera opneemt. Omdat de afleveringen van deze serie maar een minuut of tien duren, kijk je hem makkelijk op een avondje weg.

Zet Caïd op je kijklijst

Plan coeur

Nog zo'n lekkere wegkijkserie, maar dan boordevol romantiek. Sinds het uit is met haar vriend loopt Elsa rond met een gebroken hart. Dat duurt nu al bijna twee jaar, en Elsa nadert de dertig. Hoog tijd dus voor een oplossing, vinden Elsa's vrienden, die een plan bedenken om haar uit de put te helpen. Een gigolo moet Elsa haar ex doen vergeten, maar helaas werkt het plan iets te goed want Elsa valt voor een blok voor de ingehuurde kracht. Het simpele gegeven was goed voor twee seizoenen en een speciale corona-aflevering. Het derde en laatste seizoen zal later dit jaar verschijnen.

Zet Plan coeur op je kijklijst

Balle perdu (Lost Bullet)

Behalve series vind je ook Franse films op Netflix. Mocht je zijn uitgekeken op de Fast & Furious-serie, dan heb je aan Balle perdue een aangename zit. Kleine crimineel Lino gaat als automonteur werken voor een speciale politie-eenheid. Als zijn vriend door corrupte agenten wordt vermoord, dreigt Lino daarvan de schuld te krijgen. Hij moet vluchten en tegelijkertijd zijn onschuld bewijzen in deze actiefilm vol ronkende motoren en zenuwslopende achtervolgingen. Een tweede deel is in de maak.

Zet Balle perdue op je kijklijst

Une fille facile

Een Franse Netflix-film die ook de goedkeuring van de recensenten kon wegdragen is Une fille facile. De zestienjarige Naima woont in Cannes en heeft maar één plan voor de zomer: uitzoeken wat ze met haar leven wil doen. Dan arriveert nicht Sofia om vakantie te vieren. Naima raakt in de ban van de coole, vier jaar oudere Parisienne en leert heel wat over het leven, de liefde en zichzelf. Een mooi coming-of-age drama waarin voortreffelijke wordt geacteerd door de jonge spelers.

Zet Une fille facile op je kijklijst