Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

NPO Start Awards 2020 voor Flikken Maastricht en andere streaming-hits

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Nederland heeft er na de Guidinc. Awards nog een prijs voor gestreamde programma's bij. De grootste hits van de streamingdienst van de NPO werden bekroond met een NPO Start Award.

Bij de eerste editie van de NPO Start Awards waren er prijzen voor de meest gestreamde titels in de categorieën drama, documentaire, actualiteiten, amusement en jeugd. Er werden alleen programma's genomineerd die op de streamingplatforms van de publieke omroep - NPO Start en NPO Plus - te zien zijn. 

Flikken Maastricht

Bij de meest gestreamde dramaseries liet Flikken Maastricht van AVROTROS de concurrenten KLEM, Dertigers, Oogappels en Hollands hoop achter zich. Deze vier runners-up zijn allemaal producties van BNNVARA. Flikken Maastricht is al sinds 2007 op de NPO te zien en start op 8 januari met zijn vijftiende seizoen. De serie was eerder dit jaar ook genomineerd voor een Guidinc. Award, maar legde het af tegen Undercover van Netflix. In onderstaande video zie je de virtuele uitreiking van de NPO Start Award.

NPO Start Awards

In de overige categorieën gingen de NPO Start Awards naar de documentaireserie Verdoofd (PowNed), het actualiteitenprogramma Zondag met Lubach (VPRO), amusementsprogramma First dates (BNNVARA) en het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS)