Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De Netflix-serie Firefly Lane wordt een hit

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Als de voortekenen niet bedriegen wordt Firefly Lane een hit van jewelste voor Netflix. In de serie spelen Katherine Heigl en Sarah Chalke beste vriendinnen.

Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah en gaat over een vrouwenvriendschap die drie decennia beslaat en alle ups en downs kent die er zijn: ruzie, jaloezie, goedmaken en liefde. 

Tully Hart en Kate Mularkey

De twee vriendinnen zijn Tully Hart en Kate Mularkey gespeeld door Katherine Heigl en Sarah Chalke die elkaar leren kennen op de middelbare school. Het verhaal begint in de jaren zeventig (dan worden Tully en Kate nog gespeeld door Ali Skovbye en Roan Curtis) als Tully, het coolste meisje van de school tegenover de niet zo populaire Kate komt wonen. Toch worden de twee, na een stroef begin, op slag vriendinnen. 

Mannen en een carrière

De moeder van Tully was een stonede hippie waardoor Tully vooral opgroeide bij haar oma en daar is ze eigenlijk nooit overheen gekomen. Ze probeert die leegte op te vullen met mannen en een topcarrière als talkshowpresentatrice, maar dat lukt niet zo goed. 

Huisje, boompje, beestje

Kate wil intussen niets liever dan een gezin, maar als ze dat eenmaal heeft, is ze jaloers op het glamoureuze leven van haar vriendin. Terwijl Tully en Kate proberen uit te vinden wat ze gelukkig maakt, krijgen ze te maken met een enorme tragedie. 

Virgin River en Sweet Magnolias

Firefly Lane lijkt een beetje in de lijn te liggen van Virigin River en Sweet magnolias en dat waren beiden grote hits op Netflix. Firefly Lane zou zomaar de volgende in het rijtje kunnen zijn.

Firefly lane staat vanaf woensdag 3 februari op Netflix.