Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze films en series komen in september naar Netflix

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

In september neemt Netflix afscheid van een enkele van zijn meest populaire series. Gelukkig zijn er deze maand ook weer veel nieuwe films en series te zien. Dit zijn de belangrijkste titels die je in september mag verwachten.

Lees ook: Deze films en series komen in augustus naar Netflix

1 september: How to Be a Cowboy

Dale Brisby probeert al zijn hele leven de tradities en vaardigheden van het cowboybestaan in leven te houden. Een tijdje terug heeft hij ook social media omarmd om zijn kennis te delen met de rest van de wereld. Na zijn populaire YouTube-kanaal komt nu ook deze realityserie van Netflix.

 

2 september: Afterlife of the Party

Komedie met Victoria Justice in de hoofdrol als feestbeest Cassie, die overlijdt op haar verjaardag. Tot haar verrassing krijgt ze een tweede kans om al haar fouten recht te zetten op aarde. Als dat lukt, heeft ze recht op een plekje in de VIP-kamer in de hemel. 

3 september: La casa de papel - seizoen 5

In september begint het laatste seizoen van La casa de papel, maar het echte afscheid komt pas in december, als de tweede helft van seizoen 5 op Netflix verschijnt. De makers hebben aangekondigd dat ze zich in de eerste lading afleveringen vooral concentreren op de opwinding en spanning van de finale, en in de tweede helft op de emotionele situatie van de personages. Dat het afscheid ook voor de fans emotioneel gaat worden lijkt ons duidelijk.

Lees ook: Alles over het laatste seizoen van La casa de papel

Zet La casa de papel op je kijklijst

 

6 september: Countdown: Inspiration4 Mission to Space

Netflix volgt deze maand de vlucht van Inspiration4, een ruimtemissie die vier burgerastronauten in een baan om de aarde brengt. De astronauten worden gelanceerd aan boord van een Crew Dragon, een ruimtecapsule van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. De uitzendingen volgen de bemanning tijdens hun training en doen kort na de lancering en terugkeer verslag van de missie.

Lees ook: Netflix gaat de ruimte in met docu over bijzondere SpaceX-missie

 

7 september: On the Verge

Elisabeth Shue, Julie Delpy, Sarah Jones en Alexia Landeau spelen vier totaal verschillende vriendinnen in Los Angeles. De een is kokkin, de ander single, de derde een erfgename en de vierde werkloos. Allemaal verkeren ze een beetje in een midlife-crisis, maar ze proberen er het beste van te maken. En er schijnt ook genoeg te lachen te zijn om On the Verge.

8 september: Into the Night seizoen 2

In het eerste seizoen van de Belgische Netflix-serie Into the Night gebeurt er iets onverklaarbaars, waardoor de zon verandert in een dodelijke kracht. Alle planten, dieren en mensen die blootstaan aan zonlicht leggen het loodje. Een groep passagiers op een nachtvlucht weet uit de zon te blijven en vindt een schuilplaats op een legerbunker in Bulgarije. Ze zullen moeten samenwerken om te overleven. Maar door een ongeluk gaat een deel van de voedselvoorraad naar de knoppen. En dus moeten de overlevers weer bovengronds komen en naar Global Seed Vault in Noorwegen reizen om daar eten te regelen. Maar er zijn meer overlevers met dat idee.

Zet Into the Night op je kijklijst

9 september: Les Femmes et L'Assassin

Seriemoordenaars zijn niet voorbehouden aan Amerika en Engeland, die zijn overal. Zo ook in Frankrijk waar Guy Georges in de jaren negentig huishield. Georges martelde, verkrachtte en vermoordde zijn slachtoffers, voornamelijk jonge vrouwen. Hij hield wel een mooie bijnaam over aan zijn misdrijven: Beast of Bastille. De seriemoordenaar werd, na de grootste klopjacht uit de Franse geschiedenis in 1998 gearresteerd. Deze docu laat zien hoe de politie op zijn spoor kwam. 

10 september: Kate

De getrainde huurmoordenaar Kate knap vuile klusjes op in Tokio. Als ze wordt vergiftigd door een machtige man binnen de Yakuza, heeft ze nog minder dan een dag te leven. Ze besluit haar tijd goed te gebruiken en wraak te nemen. Op haar gewelddadige klopjacht door de stad krijgt ze gezelschap van Ani, de dochter van een van haar slachtoffers. Naast Mary Elizabeth Winstead in de titelrol zie je Woody Harrelson en Michiel Huisman in deze pittige actiefilm van de regisseur van Hobbs & Shaw.

Zet Kate op je kijklijst

 

10 september: Lucifer - seizoen 6

Met de tien afleveringen van seizoen 6 komt er een einde aan Lucifer. De makers hebben laten weten dat het afsluitende seizoen een hommage wordt aan de serie en de fans, waarin alle verhaallijnen netjes worden afgerond en de personages de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarnaast blijft Lucifer een politieserie, dus komen er ook weer wat misdaadzaken voorbij. 

Lees ook: Alles wat je weten over Lucifer seizoen 6 op Netflix

Zet Lucifer op je kijklijst

 

15 september: Schumacher

Het is eigenlijk een wonder dat er nog niet eerder een documentaire over Michael Schumacher is gemaakt. De inmiddels 52-jarige Duitser was jarenlang het gezicht van de racesport. Hij werd zeven keer wereldkampioen en reed op 25 november 2012 zijn laatste Grand Prix. Een jaar later viel hij met zijn hoofd op een steen tijdens een ski-vakantie in Frankrijk en raakte hij in een coma. Sindsdien horen we bijzonder weinig over de toestand van Schumacher, die thuis in Zwitserland revalideert, als daar überhaupt sprake van is. Maar in de Duitse Netflix-documentaire die zijn achternaam draagt, komt de familie van de oud-coureur in beeld en dus krijgen we vast iets meer info.

17 september: Sex Education - seizoen 3

Alle vertrouwde gezichten keren terug in het derde seizoen van Sex Education, een populaire serie van Netflix die voorlopig nog niet van stoppen wil weten. De middelbare school van Moordale krijgt een nieuwe schoolhoofd. Directrice Hope (Jemima Kirke uit Girls) is zelf een oud-leerling van Moordale en heeft grote plannen met de school.

Zet Sex Education op je kijklijst

22 september: Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan

Eind jaren zeventig wordt Billy Milligan opgepakt voor een aantal verkrachtingen, maar volgens de advocaten van de Amerikaan heeft niet hij de misdaden begaan, maar een van zijn andere 23 persoonlijkheden. Hoe dat zit zie je in de documentaireserie Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan.

24 september: Midnight Mass 

De bewoners van een afgelegen plaatsje krijgen te maken met zaken die je alleen als wonderen kunt beschrijven. En er zitten ook een paar angstaanjagende voortekens bij. Dit gebeurt allemaal nadat een charismatische jonge priester is gearriveerd op het eiland. Midnight Mass is gebaseerd op een fictief boek dat al voorkwam in een film van de hand van Mike Flanagan. In de griezelfilm Hush schreef hoofdrolspeelster Maddie Young (Kate Siegel) het boek dat later ook nog voorkwam in de film Gerald’s Game.

24 september: The Starling

Lilly (Melissa McCarthy) en Jack Maynard (Chris O'Dowd) maken in deze komedie een moeilijke tijd door en dan krijgt Lily ook nog te maken met een agressieve spreeuw in haar achtertuin. Lily raakt geobsedeerd door de vogel en heeft psycholoog Larry (Kevin Kline) nodig om alles op een rijtje te krijgen. 

29 september: Sounds Like Love

Dertiger Maca is de assistent van een onuitstaanbare fashion-influencer. Ze heeft een heftige relatiebreuk met Leo achter de kiezen en probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Dan duikt haar ex opeens weer op en weet Maca niet wat ze moet doen. Gelukkig kan ze vertrouwen op steun en advies van haar vriendinnen Adriana en Jimena. Deze Spaanse romcom is gebaseerd op een boek van Elisabet Benavent.

30 september: Ask 101 / Love 101 - seizoen 2

In het Istanboel van 1999 werkt een stel scholieren zich regelmatig in de problemen. Gelukkig kunnen ze altijd rekenen op de steun van hun favoriete lerares. Als deze dreigt uit te Istanboel verhuizen, verzinnen ze een sluw plan om hun beschermengel niet te verliezen. Ze proberen hun juf te koppelen een iemand in de stad. In het tweede seizoen van deze hartverwarmende Turkse tienerserie zetten de leerlingen nieuwe stappen op weg naar de volwassenheid.