Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de beste films en series in december op Amazon Prime Video

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon Prime
©
Foto: Amazon Prime

Deze maand heeft Prime Video zijn catalogus weer flink vetgemest. Naast nieuwe originele series en films zijn er aardig wat klassiekers en recente topfilms bijgekomen. Genoeg om de feestmaand mee uit te zingen!

Prime Video is de streamingdienst van Amazon. Voor maar 2,99 euro per maand kijk je er naar een catalogus vol series en films, met steeds meer exclusieve titels (originals). De beste nieuwe titels in december hebben we op een rijtje gezet. 

The wilds

Nadat Prime Video eind vorige maand de serie Motherland: Fort Salem toevoegde, is het deze maand de beurt aan The wilds. Hierin zie je hoe een een groep tienermeiden na een vliegtuigcrash verzeild raakt op een onbewoond eiland. Terwijl ze proberen te overleven ontdekken ze dat er een reden is dat ze op het eiland zijn beland.

Lees hier hoe je de eerste aflevering van The wilds ook zonder abonnement bekijkt

The expanse seizoen 5

Sinds Amazon The expanse van de ondergang redde, is de sciencefictionserie flink opgewaardeerd. Na de eerste expeditie naar een van de werelden achter de Ring staat de mensheid in het vijfde seizoen te trappelen om de talloze andere aardachtige planeten te verkennen. De eerste aflevering zie je op 16 december, daarna komt er wekelijks een nieuwe aflevering bij.

I'm your woman

Een exlusieve Prime Video-film die je in december kunt zien is I'm your woman. Rachel Brosnahan (de hoofdrolspeelster uit The marvelous Mrs. Maisel) speelt Jean, een huisvrouw wier leven op z'n kop komt te staan wanneer haar criminele man zijn collega's verraadt en deze achter hem aan komen.

Sylvie's love

Ook Sylvie's love is een exclusieve Prime Video-film. In 1957 werkt Sylvie (Tessa Thompson) in de platenwinkel van haar vader in Harlem. Daar leert ze de aantrekkelijke saxofonist Robert (Nnamdi Asomugha) kennen. Door de jaren heen blijven ze elkaar opnieuw ontmoeten. Vanaf 23 december zie je het nostalgische melodrama Sylvie's love op Prime Video.

The favourite

Er zijn ook diverse andere recente films in de Prime Video-catalogus verschenen die de moeite waard zijn. The favourite is een eigenzinnig kostuumdrama dat je terugbrengt naar de vroede 18de eeuw. De vriendschap tussen de Engelse koningin Anne (Olivia Colman, die een Oscar kreeg voor haar rol) en Lady Sarah (Rachel Weisz) komt op scherp te staan door de nieuwe hofdame Abigail (Emma Stone).

Emma

Het eerder dit jaar verschenen Emma is ook al te zien op Prime Video. In deze nieuwe verfilming van de klassieke roman van Jane Austin wordt de titelrol gespeeld door Anya Taylor-Joy, die je natuurlijk kent uit The queen's gambit.

Een andere recente film is Glass, het derde deel in de reeks die begon met Unbreakable en Split. Ook A million little pieces, muziekdrama Sound of metal en de comedy Stuber zijn frisse nieuwe titels.

En hier lees je wat Prime Video deze maand aan kerstfilms te bieden heeft

Monsters

Er zijn deze maand opvallend veel monsterfilms toegevoegd aan de Prime Video-catalogus. Je vindt er nu onder meer de drie films in de The mummy-reeks met Brandon Fraser en de spin-off The scorpion king met Dwayne Johnson. Ook Dracula untold is in de catalogus verschenen. 

Er verschenen er weer enkele oude, goedkoop gemaakte monsterfilms in de B-film collectie van Prime Video, zoals The beast of Yucca Flats uit 1961 en The phantom from 10,000 leagues uit 1955. Griezelig zijn ze niet, maar wel vermakelijk.

Muziek

De snel groeiende catalogus van muziekdocumentaires en concertregistraties wordt deze maand aangevuld met afleveringen uit de reeks Classic albums en optredens van onder meer Phil Collins, Yes, ZZ Top en Alanis Morissette.

Voor de kids

Ook aan de kids wordt gedacht op Prime Video. De klassieker E.T. the extra-terrestrial werd toegevoegd, naast Platvoet en zijn vriendjes en How to train your dragon 2. Een nieuwe kinderserie op Prime Video is Where's Waldo? Hierin komen de Waar is Wally?-zoekboeken tot leven.

Emma.

komedie | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Favourite

komedie | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie