Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste fantasyseries op Netflix (februari 2021)

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met het fantasygenre stap je binnen in de wereld van magie, heksen, draken en bovennatuurlijke wezens. Als je bent uitgekeken op The lord of the rings en Game of thrones, kun je op Netflix verder genieten van deze tien fantasyseries.

The witcher (2019)

Totaal onverwacht werd The witcher een gigantische hit voor Netflix: in de eerste maand na de première keken al 76 miljoen mensen naar de serie, gebaseerd op de boeken van de Poolse schrijver Adrzej Sapkowski. The witcher vertelt over de avonturen van Geralt van Rivia (Henry Cavill), een monsterjager met magische krachten. Zijn pad kruist dat van tovenares Yennefer (Anya Chalotra) en de jonge prinses Cirilla (Freya Allan). Een beetje verwarrend is dat de serie drie verschillende tijdlijnen heeft, maar als je dat eenmaal door hebt is The witcher een fantasierijk verhaal vol humor en confrontaties met monsterlijke wezens. Het tweede seizoen verschijnt in de loop van 2021.

Zet The witcher op mijn kijklijst  

Locke & Key (2020)

Na de moord op hun vader verhuizen Tyler, Kinsey en Bode Locke naar Keyhouse, een schitterend oud huis van hun familie in Massachusetts. Daar vinden ze een aantal sleutels met magische krachten en puzzelen ze stukje bij beetje de geschiedenis van hun vader bij elkaar. Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Joe Hill (de zoon van Stephen King) en Gabriel Rodríguez. Het complexe verhaal uit de strips wordt pakkend verteld en prachtig in beeld gebracht. Vooral de casting van de jonge acteurs is voortreffelijk. In 2021 verschijnt het tweede seizoen, en ook seizoen drie is al besteld.

Zet Locke & Key op mijn kijklijst  

Merlin (2008)

Deze BBC-serie is onderhand alweer een oudje, maar door het pakkende verhaal en de fijne cast bepaald niet oubollig. Hij heeft zijn plekje op Netflix dan ook ruimschoots verdiend. In Merlin zie je de jonge jaren van de bekende magiër van het hof van koning Arthur, die aan het begin van de serie nog prins Arthur is. Omdat de vader van Arthur (Bradley James) magie heeft verboden moet Merlin (Colin Morgan) zijn speciale krachten verborgen houden. Van een draak krijgt hij de opdracht om Arthur te beschermen. De serie Merlin wordt met elk seizoen sterker en werd zeer bevredigend afgesloten.

Zet Merlin op mijn kijklijst  

Cursed (2020)

De legende van koning Arthur wordt opnieuw tot leven gewekt in Cursed, maar dan met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. De tiener Nimue (Katherine Langford) heeft speciale gaven en een bijzonder lot: zij zal de Vrouwe van het Meer worden die het magische zwaard Excalibur aan koning Arthur zal geven. De serie is gebaseerd op de graphic novel van Frank Miller (schrijver van Sin city en 300) en Tom Wheeler, maar mikt op een wat jonger publiek. De eerste aflevering moet je even uitzitten, maar daarna wordt Cursed steeds pakkender en spannender.

Zet Cursed op mijn kijklijst  

Chilling adventures of Sabrina (2018)

Op haar zestiende verjaardag staat Sabrina (Kiernan Shipka) voor een onmogelijke opgave: als half-heks moet ze kiezen tussen haar familie en haar vrienden. In Chilling adventures of Sabrina probeert ze een enigszins normaal tienerleven te leiden, terwijl ze zich tegelijkertijd verdiept in de zwarte kunsten. De serie is gebaseerd op een strip uit de jaren zestig die verscheen als een spin-off van 'Archie', een populaire strip die ook een tv-versie kreeg met Riverdale. Het mooi vormgegeven Chilling adventures of Sabrina is lekker maf, soms melig en altijd duister van sfeer: fantasy met een flinke scheut horror.

Lees hier verder als je meer wilt weten over Chilling adventures of Sabrina  

Zet Chilling adventures of Sabrina op mijn kijklijst  

Once upon a time (2011)

Weinig fantasyseries houden het zo lang uit als Once upon a time, die 155 afleveringen kreeg in zeven seizoenen. Weet dus waar je aan begint. De maker van Lost bedachten voor Once upon a time het plaatsje Storybrooke, waar talloze bekende sprookjespersonages schijnbaar alledaagse levens leiden. Ze blijken daar te zijn beland door een vloek van de boze koningin Regina. Alleen Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje, kan de vloek verbreken. Gebrek aan fantasie hebben de makers van Once upon a time zeker niet: na verloop van tijd duiken er naast de sprookjesfiguren ook personages op uit de Griekse mythologie, de literatuur en zelfs uit Disneys Frozen!

Zet Once upon a time op mijn kijklijst  

Lucifer (2016)

De duivelse nachtclubeigenaar en politieconsultant Lucifer was oorspronkelijk een personage uit de strip 'The Sandman' en bleek populair genoeg voor een eigen reeks. De gelijknamige tv-serie dreigde na drie seizoenen te worden gestaakt, maar Netflix wist Lucifer gelukkig van de ondergang te redden. De serie valt op door zijn melige toon, komische dialogen en bizarre verhaallijn. Ook de rake hoofdrol van Tom Ellis als de gespierde Lucifer Morningstar is een goede reden om Lucifer te proberen en blijven kijken. Na seizoen zes is het echt afgelopen: dan stopt ook Netflix met de serie.

Zet Lucifer op mijn kijklijst  

The dark crystal: Age of resistance (2019)

De wat klunzige poppenfilm The dark crystal uit 1982 was een soort kruising tussen The lord of the rings en The Muppet show. De serie The dark crystal: Age of resistance van Netflix en de Jim Henson Company is een met veel liefde gemaakte ode aan die film, maar ook een serie die prima op zichzelf kan staan. De special effects hebben sinds de jaren tachtig een enorme vlucht genomen en ook het verhaal - dat speelt vóór dat van de film - is dit keer minder kinderachtig. In de wereld Thra proberen drie Gelflings hun stammen te verenigen in een opstand tegen de boosaardige Skeksis.

Zet The dark crystal: Age of resistance op mijn kijklijst  

Shadowhunters: The mortal instruments (2016)

De populaire boekenserie 'The mortal instruments' van Cassandra Clare was al bewerkt tot een bioscoopfilm (The mortal instruments: City of bones uit 2013) toen werd besloten er ook een tv-serie van te maken. Alle drie seizoenen van Shadowhunters: The mortal instruments kun je bekijken op Netflix. Op haar achttiende verjaardag ontdekt Clary Fray (Katherine McNamara) dat ze – net als haar ouders – bijzondere krachten heeft. Ze sluit zich aan bij de Shadowhunters, een groep half-engelen die op demonen jaagt. Samen proberen ze Clary's moeder te redden uit de klauwen van de boosaardige Valentine Morgenstern.

Zet Shadowhunters: The mortal instruments op mijn kijklijst   

The order (2019)

Hou je van fantasy met een flinke dosis horror en wat romantiek, maar niet de klefheid van de Twilight-films? Dan moet je The order eens proberen. Deze wat onbekende original werd door Netflix maar twee seizoenen gegund, maar is het bekijken waard. Student Jack Morton (Jake Manley) wil lid worden van een geheim genootschap op zijn universiteit. Tegelijkertijd is hij op zoek naar zijn vader, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder. Al snel belandt Jack midden in een oorlog tussen tovenaars en weerwolven. The order vertelt een verhaal dat zich verrassend ontwikkelt en neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus.

Zet The order op mijn kijklijst