Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fan van Scandinavische series? Binge dan Trom op Viaplay

Series | 2 maanden geleden | Judith Regeling

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

In de misdaadserie Trom keert onderzoeksjournalist Hannis Martinsson terug naar de Faeröer om de moord op een milieuactiviste te onderzoeken. Benieuwd of hij hierin slaagt? Kijk de reeks bij Viaplay.Advertisement

Voor journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) wacht een bittere taak: om te ontrafelen wat er met zijn dochter Sonja is gebeurd.

Trom

De spannende misdaadreeks Trom draait om journalist Hannis Martinsson, wiens leven van de een op de andere dag compleet op zijn kop komt te staan. Hij krijgt namelijk onverwacht bericht van de lokale beroemde activiste Sonja á Heygg (Helena Heðinsdóttir), die beweert dat zij zijn dochter is en voor haar leven vreest. Hennis twijfelt geen seconde en keert terug naar zijn geboorte geboortestreek op de Faeröer eilanden om haar te helpen.

Ulrich Thomsen

Hoewel we eigenlijk geen spoilers willen geven, zal het nooit van een ontmoeting komen. Vlak na zijn aankomst wordt Sonja's lichaam gevonden tijdens een lokale walvisjacht. Maar wat is er gebeurd? Dat is een goede vraag voor Hannis om te onderzoeken, al is het dan met gevaar voor eigen leven. De journalist raakt niet alleen verwikkeld in een zoektocht vol intriges in de lokale vissersgemeenschap, maar ook in een conflict met rechercheur Karla Mohr (Maria Würgler Rich). Lukt het hem desondanks om de antwoorden te vinden die hij nodig heeft?

Faeröer eilanden

De misdaadreeks Trom scoort niet alleen maar punten met het spannende plot, het is met name de omgeving die deze serie naar een nog hoger niveau tilt. Kijkers worden echt meegenomen naar de Faeröer eilanden. Iets wat bewust zo is bedacht door de makers. "Ik heb altijd van die verhalen gehouden die een heel sterk gevoel van plaats hebben, en de Faeröer zijn een groot personage in zowel de boeken als de serie", vertelt scenarioschrijver Jákupsson in gesprek met Variety. "Deze mysterieuze, mooie maar ook brute plek, geïsoleerd van de rest van de wereld. De cultuur van stilte, zowel als overlevingsmechanisme, maar ook als iets dat je langzaamaan kan doden."

Benieuwd hoe dat er op beeld uitziet? Je ziet Trom nu volledig bij Viaplay.