Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Equinox: nieuwe Scandinavische Netflix-serie voor de fans van Dark

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vanaf vandaag zie je op Netflix de Deense serie Equinox. Deze mysterieuze thriller met bovennatuurlijke trekjes wordt wel vergeleken met Dark, de Duitse Netflix-serie die een internationale hit werd.

Equinox begint met een terugblik naar 1999. De negenjarige Astrid ziet hoe de examenstudenten van haar plaatsje vertrekken op een schoolreis waarvan ze nooit zullen terugkeren. De leerlingen, onder wie Astrids oudere zus, zijn spoorloos en worden nooit teruggevonden. In de nasleep van het drama wordt Astrid geplaagd door nachtmerries en visioenen.

Mysterieus

Ruim twintig jaar later heeft Astrid de tragedie achter zich kunnen laten. Ze heeft een gezin en een baan als presentator bij de radio, maar dan wordt het verleden weer opgerakend door een mysterieus telefoontje van een beller tijdens haar radioprogramma. Astrids nachtmerries keren terug en ze besluit uit te zoeken wat er in 1999 precies gebeurd is met haar zus en haar klasgenoten.

Podcast

De Deense serie Equinox werd exclusief voor Netflix gemaakt en is gebaseerd op een populaire podcast. In de serie wordt de volwassen Astrid gespeeld door Danica Curcic. De actrice was eerder te zien in de rol van Beate Frelle in de Scandinavische misdaadserie The Bridge, en speelde in de Netflix-serie The Mist.

Danica Curcic in Equinox

Dark

Veel kijkers vergelijken Equinox met de Duitse Netflix-serie Dark. Ook daarin is de mysterieuze verdwijning van een jonge dorpsgenoot het begin van een verhaal vol onverklaarbare en fantastische gebeurtenissen. Dark werd niet alleen een hit in Duitsland, maar ook in andere Europese landen en de VS. De serie kreeg tot op heden drie seizoenen.

Bingen

Wat dat betreft is Equinox een minder grote aanslag op je tijd. De serie heeft namelijk maar zes afleveringen van ongeveer drie kwartier, die je gemakkelijk in een weekendje wegkijkt. De trailer kun je hier onder alvast zien.

Equinox

fantasy | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie