Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Welke series gaan er dit jaar aan de haal met de Emmy Awards?

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De 72ste uitreiking van de Emmy Awards zal een beetje anders zijn dan normaal. Zonder publiek of rode loper worden zondagnacht de prijswinnaars bekendgemaakt in een virtueel evenement. Watchmen en The marvelous mrs. Maisel kregen de meeste nominaties.

Er is dit weekend nog een ander groot verschil met de Emmy-uitreiking van eerdere jaren. Het is namelijk voor het eerst sinds 2011 dat Game of thrones niet bij de genomineerden zit. De serie werd totaal 160 keer genomineerd en 59 keer bekroond. Nu de HBO-serie is geëindigd maken andere titels meer kans om een prijs in de wacht te slepen.

Watchmen

Het is een andere HBO-titel die dit jaar het nominatieklassement aanvoert. Watchmen, dat Nederlandse kijkers kunnen zien met een abonnement op Ziggo Movies & Series, werd 26 keer genomineerd en maakt dus in theorie kans op de meeste prijzen. Goede tweede is The marvelous mrs. Maisel, met twintig nominaties. De serie is te zien bij Amazon Prime Video.

Succession

Ook met Succession maakt HBO goede kansen: de zwart-komische dramaserie werd 18 keer genomineerd. Datzelfde aantal scoorde Ozark, dat op Netflix zijn derde seizoen beleefde. Nieuwkomer Disney+ hoopt in de prijzen te vallen met het veelgeprezen The Mandalorian, dat 15 keer werd genomineerd. Het derde seizoen van Netflix-serie The crown was goed voor 13 nominaties. 

Netflix

Als we de streamingdiensten naast elkaar zetten, komt Netflix al grote kanshebber uit de bus met totaal 160 nominaties. Abonneekanaal HBO, waarvan de meeste titels in Nederland te zien zijn bij Ziggo, werd 107 keer genomineerd. Amazon Prime Video ontving 31 nominaties, gevolgd door Disney+ met 19 en Apple TV+ met 18 nominaties. 

Jimmy Kimmel

De uitreiking van de Emmy Awards wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel. De ceremonie begint op zondag 20 september om 17.00 uur lokale tijd in Los Angeles. Bij ons is het dan 2.00 uur in de nacht van zondag op maandag. 

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie