Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in de Spaanse Netflix-hit El desorden que dejas?

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Veel Spaanse series doen het erg goed bij de Nederlandse Netflix-kijker. Deze week scoort El desorden que dejas hoog in de top 10. Wij stellen je voor aan de hoofdrolspelers.

De Spaanse serie El desorden que dejas, ook bekend onder zijn Engelse titel The mess you leave behind, speelt zich af in twee tijdlijnen. In de ene zie je het verhaal van Raquel, die aan de slag gaat als literatuurdocent op een middelbare school in Galicië. Daar is een vacature omdat lerares Viruca zichzelf van het leven heeft beroofd. Viruca's verhaal, dat zich enkele weken eerder afspeelt, vormt de andere tijdlijn.

Carlos Montero

El desorden que dejas is gebaseerd op de gelijknamige psychologische thrillerroman van Carlos Montero, die zijn boek zelf tot tv-serie bewerkte. Montero is ook de man achter de succesvolle Spaanse Netflix-serie Élite. Wie zijn de personages en hoofdrolspelers in zijn nieuwe Netflix-hit?

Raquel

Na een problematische periode hoopt Raquel een frisse start te maken. In haar nieuwe baan merkt ze al snel dat er op de school iets niet in de haak is. Wat begint als twijfel verandert langzaam in een obsessie: ze moet en zal achterhalen wat er met haar voorganger is gebeurd, maar vreest ook voor haar eigen leven.

De rol van Raquel wordt gespeeld door Inma Cuesta, die je kunt kennen van de Netflix-serie Criminal: Spain.

Viruca

Parallel aan  daaraan volg je Viruca, en zie je hoe zij enkele weken voor Raquels komst om het leven kwam. De raadselachtige Viruca geeft haar geheimen maar langzaam prijs.

Viruca wordt gespeeld door Bárbara Lennie (El reino)

Germán

Hoewel de twee vrouwen verreweg de belangrijkste rollen spelen in de serie, zijn er ook mannen te zien; opvallend vaak met een oorbel. Germán is de man van Raquel en wordt gespeel door Tamár Novas, die eerder te zien was in de Netflix-serie Alta mar (High seas).

Iago

Net als in Élite lopen er nogal wat nare leerlingen rond op de middelbare school in deze serie. De intimiderende Iago is de ergste van het stel. Hij wordt gespeeld door Arón Piper, die ook in Élite te zien was in de rol van Ander.

Mauro

Mauro is de man van Viruca, en degene die Raquel vertelt dat hij denkt dat zijn vrouw werd vermoord. Roberto Enríquez speelde eerder in de Netflix-serie Vis a vis (Locked up).

Trailer

El desorden que dejas heeft acht afleveringen van veertig minuten, en die vind je allemaal op Netflix. Hier onder kun je de trailer bekijken. 

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken