Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Het einde van The Haunting of Bly Manor uitgelegd

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Heb je alle negen afleveringen van The haunting of Bly Manor op Netflix uitgezeten maar heb je nog vragen over? Wij zijn hier om ze te beantwoorden. 

Ja, inderdaad. De Flora die de bruid is in de laatste aflevering (en de eerste) is inderdaad de kleine Flora uit de serie. Alleen is ze nu ouder, is Flora haar tweede naam en heeft ze een Amerikaans accent gekregen omdat ze haar verdere leven in de Verenigde Staten heeft gewoond. Op het bruiloftsfeest zien we oom Henry, Owen (zonder snor) en Miles allemaal in hun jongere en oudere versies. 

Lees ook: Onze recensie van The haunting of Bly Manor

Accent

De verteller van het verhaal is inderdaad Jamie, al is het wel vreemd dat Jamie eerder in de serie een Noord-Engels accent heeft en nu algemeen beschaaf Engels praat. Jamie had eerder van Owen gehoord dat Flora en Miles niets meer weten van alle griezelige gebeurtenissen op Bly Manor uit hun jeugd. Op deze manier weet ze alle herinneringen toch levend te houden. 

Lady of the lake

In de laatste aflevering wordt ook duidelijk dat Dani nu 'the lady of the lake is', alleen dan een onschuldig exemplaar. Maar in tegenstelling tot Viola, de vorige 'lady of the lake', kan Dani het landgoed van Blind Manor wel verlaten. 

Dani

In de laatste scène is Jamie in haar hotelkamer. Ze laat het bad vollopen en de deur op een kier. Dan gaat ze op een stoel zitten en zien we een hand op haar schouder. Dani's hand.