Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Eerste beelden Netflix-horrorserie The Fall of the House of Usher

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix heeft een datum geprikt voor de langverwachte horrorserie The Fall of the House of Usher. Ook kunnen we de eerste beelden alvast bekijken.

De horrorfans wachten al een poos met smart op de nieuwe horrorserie van Mike Flanagan. De regisseur en scenarist leverde voor Netflix al diverse horrorhoogtepunten af, zoals The Haunting of Hill House. The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass. Zijn laatste Netflix-serie The Midnight Club was bedoeld voor een tienerpubliek, maar ondertussen was Flanagan ook druk met zijn volgende project:  The Fall of the House of Usher.

The Fall of the House of Usher

De nieuwe serie is gebaseerd ophet werk van de 19de-eeuwse Amerikaanse horrorschrijver Edgar Allen Poe, waaronder natuurlijk The Fall of the House of Usher. Dit verhaal draait om een familie in een groot oud huis dat niet het beste voorheeft met de bewoners. Andere bekende werken van Poe zijn The Black Cat, The Masque of the Red Death, The Pit and the Pendulum en het gedicht The Raven.

Farma-firma

In zijn nieuwe miniserie combineert Mike Flanagan elementen uit verschillende verhalen van Poe en giet deze in een modern jasje. Centraal staat de meedogenloze tweeling Roderick en Madeline Usher (Bruce Greenwood en Mary McDonnell), eigenaren van een lucratief en machtig farmaceutisch bedrijf. De Usher-dynastie begint echter te wankelen als de erfgenamen het loodje leggen door toedoen van een mysterieuze vrouw uit het verleden.

Bekende gezichten

De fans van de series van Flanagan zien veel bekende gezichten in de nieuwe foto's van The Fall of the House of Usher. De regisseur werkt namelijk graag met dezelfde acteurs, die keer op keer in zijn series en films opduiken. Zo komt het dat dat ook dit keer weer Carla Gugino, Henry Thomas, Kate Siegel, Annabeth Gish, T'Nia Miller en Rahul Kohli van de partij zijn.

Uitstel

Dat het wat langer heeft geduurd voordat The Fall of the House of Usher op Netflix verschijnt komt doordat oorspronkelijk Frank Langella gecast was in een van de hoofdrollen. Toen die acteur wegens vermeend wangedrag in opspraak kwam, werd hij vervangen door Bruce Greenwood. Gevolg was dat veel scènes waarin Langella  speelde opnieuw moesten worden opgenomen met Greenwood.

Datum

Maar nu heeft de serie dan toch eindelijk een datum. Vanaf 12 oktober staat het nieuwe horrorwerk van Mike Flanagan voor je klaar op Netflix.