Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dzifa Kusenuh: 'Ik moest huilen bij Final Table op Netflix'

Series | 4 maanden geleden | Daisy Heyer

©
Foto: Dzifa Kusenuh
©
Foto: Dzifa Kusenuh

Met zoveel series en films om uit te kiezen, helpt het misschien een handje om de favorieten van bekende Nederlanders te weten te komen. Deze week de streaming-favorieten van presentatrice en actrice Dzifa Kusenuh!

"Ik ben echt gek op de comedy specials van Netflix. Oude helden als Dave Chapelle en Kevin Hart blijven met nieuwe shows komen die fantastisch zijn, maar ook het aanbod van Nederlandse komedianten als Henry van Loon of Alex Ploeg vind ik top. Wat ik zo leuk vind aan stand-up comedy, is dat je erachter komt dat je niet de enige bent met die rare gedachtenkronkels in je hoofd." 

Temptation Island

"Ik wacht elke week op nieuwe afleveringen van Temptation island en Married at first sight. Ik blijf het mateloos interessant vinden om te zien hoe die stellen erin gaat en hoe ze uiteindelijk wel of niet ongeschonden uit zo'n programma komen Het voelt een beetje slecht omdat je geniet van iemand anders zijn ellende, maar het is zulke heerlijke televisie wanneer je even niet wil nadenken over je eigen liefdesleven." 

Black Mirror

"Black mirror is mijn all time favorite. Wanneer ik een aflevering in mijn eentje had gekeken, bleef ik soms achter in shock en met een lichtelijke angst voor de toekomst. Toch vind ik dit denk ik de beste serie ooit gemaakt. We denken vaak maar op één manier na over de toekomst; of we gaan richting een utopie, of richting een dystopie.

Wat Black mirror zo goed maakt is de nuance. Dat je heel vaak niet kunt zeggen of iets een goede of een slechte ontwikkeling zal zijn en het afhangt van hoe mensen met de technologie willen omgaan. Ik heb echt zin om die serie over tien jaar opnieuw te kijken, om te zien welke voorspellingen wel en niet zijn uitgekomen."

RuPauls Drag Race

"Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben niet zo'n fan van RuPauls drag race. Ik heb een paar afleveringen gezien, maar ik vond dat het programma snel in herhaling viel. Veel van de drama voelde nep; alsof het alleen voor de camera was. Dit is een heel onpopulaire mening, want bij veel vrienden staat het programma standaard aan op de achtergrond."

Euphori

"Ik heb dit jaar seizoen 1 van Euphoria op HBO gekeken en ik kan echt niet wachten op het tweede seizoen. Het is heel arty gefilmd. Elke aflevering is een soort minifilm op zichzelf. Het acteerwerk (van onder andere Zendaya) is steengoed en de styling is oogverblindend. Het is echt bijzonder dat een coming of age-serie op realistische wijze het leven en de problemen van een 17-jarige laat zien en dit interessant maakt voor mensen van alle leeftijden."

Rogelio De La Vega

"Ik ga altijd stuk om Rogelio De La Vega, de vader van Jane in Jane the virgin. Hij is zo extravagant en dramatisch maar is er wel altijd op de juiste momenten voor Jane waardoor ik voor hem smelt. Echt compleet anders dan mijn eigen vader, maar wel heel grappig."

Final Table

"Final table op Netflix heb ik gek genoeg gehuild. Het is een kookshow, maar extreem Amerikaans met superveel toeters en bellen. Het is één van mijn favorieten om te kijken als ik brak ben en niet over te diepe dingen kan nadenken. Tijdens de finale was de blijdschap van het winnende team chefs zo groot dat, er ineens een traan over mijn wang liep. Dat ik brak was hielp waarschijnlijk mee, maar het is ook wel echt ontroerend om te zien hoe mensen zo voor hun passie kunnen gaan."

BLACKPINK: Light Up the Sky 

"De documentaire BLACKPINK: Light up the sky op Netflix vond ik heel verrassend en interessant. Het gaat over de opkomst van de nu wereldberoemde Koreaanse meidenband Black Pink. Er ging echt een wereld voor me open, omdat ik totaal niks wist van de Koreaanse (pop)cultuur en hoe hard meiden werken om op zo'n positie te komen. Dikke aanrader; ook voor mensen die niks hebben met K-pop (zoals ik)." 

BLACKPINK: Light Up the Sky

documentaire | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Black mirror

drama | serie | 2013

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken